Prije nego što je izraz jebač dobio trenutni smisao, nije postojao izraz za ovu posebnu sortu muškaraca. Naravno, ima izraza kao što su "muški kurva" ili "govnar", ali ovom drugom nedostaje šmek "obične kučke", a prvi je ukorijenjen u besmislenoj predstavi da za žene postoji nešto što se zove "previše seksa". Muškarcima koji imaju aktivni seksualni život uglavnom čestitaju, a manje ih podcjenjuju (Iako time ne želim reći da je promiskuitet problem. U savršenom svijetu, svi ćemo moći imat jednako aktivan seksualni život, dokle god u tom procesu ne povređujemo druge.). Ali jebača ne zanimaju osjećaji drugih, i zbog toga i je -jebač.

Jebači su oni koji preko žena hrane svoj ego. Oni misle da su bogom dani, predvidljivi su, nezanimljivi i prazni. Pokušavaju razgovarati samo o stvarima koje su njima poznate. Pričaju užasne viceve, i uvrijede se kada im se ne smiješ. Žale se da si naporna i izgovaraju stvari tipa, "moraš se 'skulirati", kada ih pitaš zašto ti pet dana nisu poslali poruku. Lako ih zastraše žene koje su pametnije i uspješnije od njih.

Nama, heteroseksualnim ženama, ovakav izraz je istinski bio potreban, jer može poslužiti i kao uvreda i kao upozorenje, jer pokušavamo naći ljubav u svijetu pomicanja fotografija, i dobivamo slike k**čeva koje nismo tražile (drugačije je kada ih tražiš, što ja obično činim ). To je znak da više ne želimo tolerirati sranja. Ne samo da znamo što smjerate, već konačno možemo i vas prozivati zbog toga.

Najvažnija lekcija koju sam naučila proučavajući fenomen jebača je ta da oni nikuda ne odlaze. Što više, sve su mnogobrojniji.

Protekla godina mi nije bila baš sjajna, kada je ljubav u pitanju. Pokušala sam biti u otvorenoj vezi, što je neslavno propalo. Obnovila sam veze sa dva muškarca iz prošlosti, što je također neslavno propalo. Pokušala sam naći ljubav uz pomoć knjiga samopomoći, što je (pogodili ste!) neslavno propalo. Odbacili su me, i u smislu da je "frajer prestao slati poruke", i u smislu "frajer je zauvijek otišao iz zemlje". Potraga za dubokom, romantičnom ljubavlju me je toliko iscrpila, da sam počela razmišljati o tome da u potpunosti odustanem od tog pothvata.

Ali što da radim, da se ni s kim ne viđam? Da najiskrenije sjedim i čekam da se pojavi onaj pravi? Ma jebeš to. Suviše sam nestrpljiva i previše napaljena da bih čekala, i previše siromašna da odbijam besplatna pića.

Tu na scenu stupaju jebači.

Ne treba se odreći neobaveznog seksa, zabave i svega onoga između, samo iz straha da bih mogla biti povrijeđena. Tako bih dozvolila jebačima da pobjede. A kada jebači pobjeđuju, nitko od nas ne pobjeđuje. U ovoj novoj godini, umjesto da zauvijek zaboravim jebače -ja ću s njima uhvatiti u koštac.

Najveća greška koju sam u prošlosti radila, kada su frajeri u pitanju je to što sam dopuštala da njihove želje imaju prioritet nad mojim. Puštala sam ih da mi nameću osjećaje, i nisam dovodila u pitanje njihovu jebačku logiku. Ali ako sam išta naučila tijekom ove protekle godine, to je da više nemam problem založiti se ZA SEBE. Moguće je, čak i korisno, da se žena ponaša slično jebaču, kao metoda iskrenog izražavanja svojih želja. Nešto mi govori da njima neće smetati neobavezan stav, i da ću moći njihov jebački stav da okrenem u svoju korist.

Može biti zabavno imati jebača u svom životu, dokle god da znaš da je to sve što on jest - momak s kojim se jebeš, i ništa više. Frajer čije priče o domaćem pivu i polunapisanim scenarijima možeš poklopiti svojim pričama o čemu god poželiš. Frajer čiji poziv da dođeš na koncert njegovog lošeg benda možeš mirna srca  ignorirati. Frajer koga možeš natjerati da s tobom gleda reprize Prijatelja. Frajer s kojim se možeš viđati isključivo pod svojim uvjetima, zbog toga što je toliko zamjenjiv.

Iako bi tijekom 2016. trebali raditi na tome da ih zovemo nekako drugačije, kada uzmemo u obzir da izraz "jebač" nikada nije trebala imati značenje koje ima danas. Predlažem "zašto-da-ne". I kada te pitaju "Zašto si s tim tipom", moći ćeš odgovoriti:

"Zašto da ne?"