Muškarci odrastaju uz svoju mamu koju vole, a kad se zaljubljuju najprimamljivije je ono što je već poznato. Ono što nam je poznato, to je klik, leptir u trbuhu, ono kad kažemo: Kao da se znamo cijeli život. To je ono što tražimo. Jer ista emocija traži istu emociju.

Ako su snaha i svekrva iste osobe, iste energije, onda je to za muškarca koji je uglavnom jednostavan i prihvatljivo i privlačno. I jednostavno. A dalje je na Vama. Najprije da shvatite koje su Vam zajedničke osobine sa svekrvom. Onda da osvijestite koje mane ima Vaša svekrva. Tada ćete znati koje su Vaše mane. Ovo je ključno! Priznati sebi.

A onda možete što hoćete. Možete jednostavno izbrisati svoje mane. I tako znatno unaprijediti svoj brak. I sve druge odnose, naravno.

Najvažnije je u svakodnevnom životu otvoriti oči, vidjeti, prihvatiti, odlučiti se za pozitivne promjene i polako se navikavati na bolje! Na koji način možemo stresne situacje pretvoriti u zabavan rad na sebi?
Možemo samo sa znanjem. A kako se stvara znanje? Najprije trebamo dobiti informaciju. Ako tu informaciju ne stavimo u praksu, informacija nestaje. Ako tu informaciju počnemo prakticirati, ona se pretvori u znanje.

Kakve veze ima svekrva sa životom i karijerom?

Ima, i te kako. Ako je ona kamen na koji se stalno spotičete i nikako da mirno prodjete pokraj njega, onda je to očito situacija koja vrišti za rješenjem. Nije važno da li je svekrva, šef, supruga, dijete, mama, tata! 

Jer ako imate komunikacijski problem s bilo kojom osobom, imate pritajenu bombu koja u svakom trenutku može eksplodirati pa i u onim važnim trenucima kada vam to najmanje treba (pred važan sastanak, pred potpisivanjem važnog ugovora, dok vam je dijete bolesno, kad vas boli glava...). Vi ste tada neracionalna osoba.

Ako imate komunikacijski problem, Vi ste emotivna i nerealna osoba, jer niste u stanju kontrolirati svoje emocije. To znači da ne pridajete paznju rješavanju problema, nego ste rob svojih strasti.
Zapamtite:

Ako imate problem s nekom osobom, samo su 2 uzroka (onda lako mozete naći i rješenje):
- ta osoba ima nešto (neku osobinu ili nešto materijalno)  što bi vi željeli imati, a nemate, pa vas to izaziva
- ta osoba ima nešto sto vi imate, a ne bi željeli imati, pa vas podsjeća na to i iritira

Ako ste emotivna osoba i jos k tome ne poznajete sebe, niste podobni ni za kakve vodeće pozicije u poslu, jer ako ne mozete kontrolirati i dovesti u red sebe – kako ćete druge? Ako vaše emocije nadvladavaju vas razum, vašim privatnim životom vladat će strast, žudnja, nemir.

Ako imate problem s nekom osobom, dok radite važne stvari, mislit ćete na to. Misli troše puno glukoze. Upadat cete u hipoglikemiju, a da to ne znate! U hipoglikemiji niste svoji. Može li se računati na vas?
Ako imate problem s nekom osobom svoje slobodno vrijeme popunjavat ćete (jedva čekajući) ispijanjem kava u kaficu samo da biste ogovarali tu osobu. To vam donosi privremeno olakšanje i dugorocno gorak okus u ustima i miris vlastitog neuspjeha i jos gore -nemoći.

Ako imate problem s nekom osobom, riješite vlastite blokade i ograničenja. Ali, ne zavaravajte se pričama o ljubavi. Ljubav nije emocija. Ljubav je ljubav.

Ni jedna definicija ljubavi koju sam čula nije mi zadovoljavajuća, nije realna. Sve je to za mene trlababalan. Kad shvatim ljubav, možda ću vam moći prenijeti poruku koja će vam koristiti.
Ja znam za sebe. Ali to nije definicija ljubavi za svakoga.
Ja najviše volim mir. Za mene je ljubav mir.
Volim biti mirna u dusi, jer iz tog stanja mogu biti kreativna, mogu biti sretna, mogu biti nesretna, mogu svjesno biti živa. Zato, sve što mi nosi mir, za mene je ljubav.

Što vi najviše volite?
Da bi znali što najvise volite morate svaki dan vježbati, u svakoj situaciji, reći svoje misljenje.
Tako ćete saznati što najviše volite. I što najviše voli vas.

Šutnja nije zlato. To je arogantni zaključak onih koji misle da su bolji od drugih s kojima ne bi trebali dijeliti svoje misljenje. Šutnja donosi psihosomatske tegobe koje se razvijaju u kronične bolesti.

Psihosomatska glavobolja, psihosomatski razvoj

REVITALIZACIJA VRATA, GLAVE, ŠTITNJAČE
22-24 & 24-26 lipnja, Primošten

ZA KOGA?
Za one koji su kronično umorni, koje bole vrat i ledja,
koji imaju probleme sa štinjačom, koji su pod pritiskom i očekivanjima.

ŠTO?
Vježbe u prirodi, edukacija, metode antistresa, masaža i tretman, meditacija.

Voditelj: Meri Bura i suradnici
Više: http://mulier.hr/usluge/vikend-sa-lijecnikom/revitalizacija-vrata-glave-stitnjace/