Kad završim svoje orgijanje retro sredstvima za prizivanje dobre energije, kao što su Ajax, spužvice, krpe i usisavač; natočim čašu dobrog vina, zapalim cigaru, uključim Santanu, dignem noge, i kažem sama sebi -pa jebo te koja sam ja sam kraljica, vidi kako mi je lijepo! U tom stanju nirvane razmišljam koga bi ja sad nazvala da se malo zezamo a da mi nije standardna postava frendova... (Standardne frendove izbjegavam u predepresivnim stanjima jer oni znaju točno ono što me muči i analizirali bi to do preksutra a ja to samo želim obrisati, usisati i ići dalje.) Naravno, svatko tko moj poziv prihvati, već zna protokol -izuvanje pred vratima ili na noge navlake za kirurške sale i mora s vrata reći -au kako ti miriši  stan.

Čist stan -produkt bolesnog uma? Živa istina, al' pomogne da ga krenete ozdravljati!

Eto -moja fora se zna! Ja tako tjeram depru.

Ne košta ništa a vidi se rezultat odmah a povrh svega sam zabrijala da u negativi isijavam lošu energiju koja mi se lijepi po zidovima i podovima, trusi se na tepih i posteljinu i uvlači u jastuke... Ukratko, učini moj životni prostor prljavim; i to ne samo od prašine! Očistiti brlog za mene, kao iskonsku vučicu, je dati novim stvarima šansu.  Puno više od rata s prljavštinom. (Zamislite vučicu da u brlog donosi a ne čisti stare ostatke... Pa ne znaš šta je gore da ne donosi ili da ne čisti brlog.)

Koliko god će mlade žene, ako su toliko besposlene da me čitaju, odmahnuti rukom i reči -ova je ispalila, sjetit će se da je i njihova stara bijes kanalizirala tako tipično ženski a na dobrobit svih al svejedno će se pitati na šta se svede život zrelih žena i kleti da one nikad neće tako. Već ove zrelije i mudrije će se prepoznati i prisjetiti velikog čišćenja i cigare s dignutim nogama kad su se riješile lošeg frajera. Mlade žene ne kuže rituale, zato i misle da mi to radimo jer nismo normalne. Nema rituala samopomoći do čišćenja! Ono kad kažeš sam sebi -evo sad je brojčanik opet na nuli. Ko Židovke kad prođu kroz mlikvah. Uđu u bazen u podrumu sinagoge i od tada su nove novcate. E, moj mlikvah je detaljno čišćenje stana. Kad vjerujete da vam nešto pomaže, to vam i pomogne!

Danas sam se probudila stanu očišćenom na gore navedeni retro-način i s gorenavedenim razlogom i sjetim se frendice (iz branše) koja je najednom nestala. Reko ajd da prošeram dobru energiju pa će opet i meni doći.

"Instalacija za liječenje depresije"

Već na telefon mi je zračila "ajme majko"; svi je zajebali, a ona se sama bori, nitko je ne gura nit joj gleda kroz prste, nitko ništa nije platio, ostala bez tala...aaaa sveeee doooošlooo naaa naaaplaaatuuuu...a muškarca je golog zadnji put vidjela krajem prošle godine... I sve je bliža starosti sa svoje tri mačke...

Uglavnom pomor!

Stigla ona... Smršavila i bljeda ko kreč. Složila sam joj "instalaciju za liječenje depresije". Trenutna inspiracija. Na tanjuru -komad čokolade, pljuga, rakijica, salveta, klopa i malo love.  Da! I "dva metka". Kažem joj; šta te vadi ti uzmi a možeš i sve! Ako ćeš plakati evo salveta, ako ćeš se ubit evo metak, lova da si kupiš novi ruž -to ti je isto dobro, čokolada uvijek pomaže a i frajer bi ti dobro došao al to ćeš sama jer se ne smiješ uljeniti.

Pustim ja frendicu da kaže najbitnije. Uglavnom to što je njoj bilo najbitnije, bilo je potpuno banalno, naravno u kontekstu naše (hrvatske) situacije. Tako vam to bude. Uvijek puknete na pizdariji. U stilu, izradili su me oholi primitivci. Pa velim ja njoj -tako ti i treba kad radiš s primitivcima, Veli ona, samo primitivci danas imaju lovu. Tu nemate šta reči utješno kad znamo svi da je tako.  Nije tako samo kod nas.  Pogledajte Trumpa. Ali zbilja je lakše je podnijeti i glad nego poniženje! Primjećujem da pomalo prestajemo polemizirati o političarima i počinjemo priču o ovima što su zgrabili lovu na kvarno, što je jako dobro. Govori o pomaku u svijesti nacije. Hehe... Jer pravim lopovima se i treba baviti. A ne ovim sitnim dušama što su držale ljestve. 

Uglavnom, malo pomalo strusile smo u mom prekrasnom čistom stanu par rakijica...Skužile da imamo par kombinacija koje smo ostavile "za kasnije"... A sad je "kasnije"... I možemo to nas dvije zajedno odradit' vrlo kvalitetno a vrlo vjerojatno i naplatiti... Bez primitivaca i neandertalaca. Bez loše energije i smijanja na silu onome što je ustvari žalosno...

Skužile smo da je život lijep. I da se dobro već počelo lijepiti na nas.  Evo dok vi čitate ovaj tekst, mi već partijamo s Teškom industrijom koja ima novu pjevačicu.
yes

Velim vam, koji puta je zbilja dovoljno -očistiti stan.cheeky

Alma Draganić-Brkić