Iako nepristran, "dobar put" se ipak, IPAK,  događa samo dobrim ljudima!!! Daaa, daaaa!!!

Sve, baš sve što zamislite slijeva se u podsvijest. Podsvijest je stvaralački dio osobe i centar svih emocija. To je jedini način kako možete kontrolirati emociju! I ljubav i mržnju. I strah. To je i suština svake propagande... Promjenite li svoje misli, promjeniti ćete svoju sudbinu!  Kad vam se s dvadesetak godina počne događati stvarni život, naprosto shvatite da sigurno nećete najebati od propuha i bosih nogu, na što su vam mama i baka stalno ukazivale ali od tada je dug put do životno važnih spoznaja. Eto, nažalost al -tako je!... A krunska spoznaja je da zdravo tijelo i duševni mir nužno slijede iz pozitivnog razmišljanja. (Ogroman dio čovječanstva, a s njime i ja, to dobiva iz religioznosti.)

Nažalost, iako su stvari vrlo jednostavne i ne treba biti nobelovac da uvidite njihovu logičnost, POZITIVNO RAZMIŠLJANJE JE MNOGIM ŽENAMA NEDOSTIŽAN IDEAL I RADI ODNOSA S OCEM. Otac nam  je prva muška figura u životu i o njemu ovisi puno životno važnih odnosa. U prvom redu odnos prema samoj sebi. Ako vas je otac zajebo negdje, pune ste suza i bijesa!  Nitko takav nije pozitivan. U obitelji imam jednu takvu priču i sigurno je to doprinjelo, da uspjeh Mirjane Lučić gledam s ultimativnom emotivnošću. Zaista je nadahnuće. U prvom redu svim ženama koje netko mlatara i vrijeđa. Svima njima poručujem -prepišite od nje!!! Vjera poziva dušu da pođe dalje no što može vidjeti. Ako je istinska i humana, a samo takva je istinska -mora biti na dobro. Pogledajte ovu curu, tu Mirjanu Lučić...Koja postade i Baroni...Koja jaja ima, ha??? Jel bi vi to mogli??? S njenim godinama ponjet takav teret! A? Ne trebam ja znat' detalje... (Al si mogu mislit...) Stvarno -svaka čast!!! Bez vjere, to je nemoguće.

Prisilite se da mislite pozitivno!!!

Podsvijest vam usvoji neku misao i vi  automatikom krećete u njeno ostvarivanje... To vrijedi i za pozitivne i za negativne misli. Ako podsvijest vode trule ideje, ona rađa neuspjeh, nesreću, blokiranost. Ako razmišljate skladno i konstruktivno, uspjeh vam je garantiran kad-tad. Kaaad tad!! Ponekad dođe istog trena a ponekad treba čekati danima, tjednima ili duže... Podsvijest je vrlo podložna i sugestiji. Kada ste žena koju je vlastiti otac ubio u pojam tada zaista trebate enormnu snagu, rekla bi čak nadnaravnu, da postanete spontana, otvorena i srdačna osoba kojoj vlastita marljivost daje osjećaj utjehe i važnosti. Zato mislim da je priča o Mirjani Lučić, divna priča za sve cure koje su ljute i mrze svog oca iz milijardu objektivnih ili subjektivnih ili izmišljenih razloga. U Koreji kažu da vanjština Bude ovisi o kiparu. Na osobnoj razini ljutnja nastala iz lošeg odnosa s ocem, blokira. Na kulturološkoj razini, te žene teško nalaze način da počnu cijeniti svoju žensku prirodu. Raspršuju se u nekontroliranim napadajima bijesa. Preobražaj tog bijesa kroz kreaciju moguć je jedino IZUZETNO snažnim ženama. I njima trebaju godine za to. Nesreća može biti i most na putu ka sreći. Živa istina. Samo treba strpljenja.

Šta znače godine?

Baš me naljutilo što ističu da Mirjana Lučić-Baroni ima ČAK 35 godina. Pa žena je tek počela ostvarivati i sigurna sam da od stamene Hercegovke, kao navijači (i poštovaoci cura s jajima), možemo doživjeti još puno puuuno radosti. Ajde molim vas...Pa to vrijedi...Prisjećat ćemo se ovakvih kad nama bude teško.

U ovom stadiju ljudske civilizacije kada je napredak znanosti produžio čovjekov život i njegovu kvalitetu, do najnormalnijih 80-ak godina; mi ustvari ne znamo što bi sa ljudima koji pređu 50! Zato Mirjana ima "čak 35"!!! Uvijek se protiv toga borim i osobno sam se osvjedočila da je u najnaprednijoj i najbogatijoj europskoj državi, Njemačkoj, sasvim drugačije. Iskustvo koje sjećete protokom godina, vam je u Njemačkoj čak možda veći kapital od obrazovanja. Kod nas ste tretirani kao da ste šugavi. Pa kako se onda ne bi isticalo da sportašica ima "čak 35 godina"???

Godine počinjemo brojiti tek ukoliko više nema ništa drugo da se broji. Upravo ovih "čak 35 godina" se reflektira na bijednom (u Hrvatskoj) i besperspektivnom životu zrelih ljudi A NAROČITO ŽENA koje poslodavci odbacuju čim imaju i preko 40 godina. Nitko se danas ne bi trebalo povlačiti iz aktivnog života sa 65 godina starosti! Nitko. To je doba u kome čovjek na najuspješniji način rješava sve probleme: osobne, poslovne, društvene. Tada posjedujete iskustvo, spokoj, mirnoću, hladnokrvnost i u stanju ste donijeti najobjektivniju procjenu ili odluku. 65-godišnjak je često mlađi i tijelom i duhom od 30-godišnjaka... Puno je tu faktora a ne samo godine. 

Jaki nađu način a slabi izgovor

Poznajem odvjetnika koji je nedavno prošao 74 godine, veliku osobnu tragediju i fantastično izgleda. Trči, igra tenis i hvali se svojim podvizima i fizičkom snagom. Velika je biblijska istina; čovjek je ono što misli u svome srcu. Dijete, tjelovježbe itd. neće vas održati mladima. Čovjek stari ili ostaje mlad u ovisnosti od načina na koji misli. Misao ulazi u podsvijest. Ukoliko je plemenita, lijepa i pozitivna, a mladost to svakako jest, podsvijest će se pobrinuti da ostanete mladi bez obzira na protok vremena.

Mnogi se plaše starosti i neizvjesnosti koju donosi budućnost, jer unaprijed predviđaju vlastitu duhovnu i tjelesnu propast. Ono što misle i osjećaju, a (naravno)  to im se i ostvari. Čovjek ustvari ostari u času kada izgubi zanimanje za život, kada prestane sanjati, stremiti novim istinama i tragati za novim svjetovima. Ostat ćete zauvijek mladi ako otvorite um za nove ideje, nove interese, podignete zavese i dozvolite suncu života da obasja vaš univerzum!!! Strpljenje, Ijubaznost, Ijubav, radost, dobra volja, sreća, mudrost i razumijevanje su osobine koje nikada ne stare. Njegujte ih i ostat ćete mladi duhom i tijelom! Starenje nije proticanje godina već rađanje mudrosti. Naš duh nikada ne prestaje biti aktivan. Činjenica je, da je čovječanstvo sve starije. To znači da se i u zakonodavstvu i svim parlamentima sve jasnije čuje glas zrelih. Uvjerena sam da će uskoro biti donešen zakon koji zabranjuje diskriminaciju prema starosti, prilikom zapošljavanja!

Ne dozvolite da vas javnost ubijedi kako ste istrošeni, beskorisni, senilni i oronuli. Ne prepuštajte se takvoj propagandi! Težite životu - a ne smrti. Zamišljajte sebe sretne, uspješne, smirene i moćne. Um nikada ne stari.

Radujte se zrelom dobu! Ono znači da se krećete naprijed stazom života koja nema kraja. Život se obnavlja, on je vječan i neuništiv. Um isto ne možete vidjeti a on ipak postoji. Duh ne možete vidjeti ali isto tako postoji. Ni život se ne može vidjeti ali vrlo dobro znate da ste živi!!!

***
Čovjekove godine se broje tek kada više nema ništa drugo da se broji. Čovjek je mlad onoliko koliko misli da je mlad. Čovjek je snažan onoliko koliko misli da je snažan. Čovjek je koristan onoliko koliko misli da je koristan. Čovjek je ono što misli o sebi. Gledajte ravno pred sebe, nemojte prestajati sa učenjem, razvijajte nove interese, bavite se onime za čime ste uvijek žudili. Živite život!!! Budite proizvođač, a ne zatočenik društva! Tajna mladosti je Ijubav, radost, unutrašnji mir i SMIJEH. Potrebni ste. Karakter, duh, vjera i pouzdanje ne podlježu propadanju. Molite kao da sve ovisi o Bogu, a postupajte kao da sve ovisi o vama.

Bravo Mirjana Lučić -Baroni! Stvarno bravo!!! Baš si me inspirirala. Ta priča djevojčice skutrene u kadi koju bezosjećajni primitivac i izrabljivač -otac maltretira, bijeg u Ameriku i rad na blagajni (samo) da se prehrani...I rezultat tih dva desetljeća muke koju samo ona zna -stabilna, pozitivom, ljubavlju i vjerom  ispunjena sportašica, koja nakon što su je svi otpisali, doživljava najbolji rezultat karijere... Bravo!!! Pokazala si svijetu da biti povrijeđen a preživjeti, je veća hrabrost nego biti nepobjediv! Svaka čast. Moje poštovanje!

Alma Draganić-Brkić