Teško je to shvatiti u ljubavnom zanosu, pogotovo jer je on možda i dao neke znakove da ima nade, a muški rod zaista zna biti prepreden i zavarati pripadnice slabijeg spola kad su u pitanju osjećaji. Zaljubljena žena često ne vidi da ona jest odabrana, ali ne za brak, nego za seks, no uvijek se nada da je taj sport u četiri zida zapravo drži još uvijek u igri, pa možda jednog dana on promijeni mišljenje. Muškarci vole igrati i na ženski ego, pa će često nazivati određenu ženu posebnom, tepati joj kako je ona dijamant u usporedbi s ostalima, a nakon vruće noći taj dijamant će ostati u skladištu, jer se dotični poslužio varkom da se zadovolji.

Lidija je godinama bila zaljubljena u svog susjeda Tomislava. Satima je sebe proučavala u ogledalu i pitala se što joj nedostaje. Bila je lijepa, studirala je književnost, u društvu su je prihvaćali jer je imala svoje principe, a opet se nikome nije dodvoravala niti je bila umišljena. No uvijek je bila promatrač u pitanju Tomislava. Kroz njegov stan su prodefilirale hrpe žena, pankerice, šminkerice, tatine curice, cure lakog morala, a nju se jedva udostojao pozdraviti na hodniku. Na kraju je završio sa kćeri lokalnog poduzetnika, jednako uobraženom i egoističnom kao što je i sam bio.
 
S druge strane, Leo i Ivan su se natjecali oko Andreje, kolegice s fakulteta. Situacija nije bila jasna jer je imala vezu s obojicom. S Ivanom je bila u srednjoj školi, on joj je bio prva ljubav, a Leo je ušao u njen život kad je Ivan otišao na sezonski rad u Njemačku. I kad se vratio, ona nije znala koga da odabere, ozbiljnog i romantičnog Ivana, ili intrigantnog Lea, kockara i avanturista , s kojim je svaki dan bio pun doživljaja. Ivan je bio ljubimac njene mame jer je imao ozbiljne namjere, njegovi su gradili novu kuću i Andreja bi s njim bila sigurna, no obitelj je čupala kosu s glave kad mu je rekla definitivno zbogom.Leo je odnio bodove svojom iskrenošću, rekao je da joj ne može obećati vječnu ljubav, no da će učiniti sve za nju dok god su zajedno. I Andreja koja je bila sklona riziku i nepredvidljivim situacijama, jednostavno se odlučila za njega.

Suparništvo rađa strašne priče, podmetanja, čak i ubojstva koja pune crne kronike, jer nisu sve osobe sposobne shvatiti da ljubav ne ide na silu, da je pravo izbora nešto što se ne može kupiti, i da je u slučaju odbijanja najbolje otresti prašinu i krenuti dalje. Nekoga moliti i prijetiti , to je najgore što se može dogoditi. Bit ćeš okarakterizirana kao očajnica, luđakinja i dobiti sudsku zabranu približavanja ukoliko ne odustaneš. Zakulisne igre, ogovaranja i spletke da bi vratila natrag izgubljenu ljubav također nisu rješenje.

Laži se kad-tad otkriju, a onda si ti onaj negativac iz sapunice kojeg na kraju izbacuju van.

Čime se neke žene sve služe da bi uhvatile muškarca koji ih zapravo neće?
Prate ga po društvenim mrežama, kreiraju lažne profile da bi s njim komunicirale.
Druže se s njegovim prijateljima da bi mu bile bliže i iskopale informacije.
Pokušavaju se približiti njegovoj mami kako bi im put do njegovog srca bio lakši.
Ako se radi o poslovnim ženama, šeficama, pokušavaju ga ucijeniti pozicijom na poslu. Da, i u realnosti postoje određene žene koje kopiraju Demi Moore u „Razotkrivanju. „

Mijenjaju stil odijevanja u nadi da će kratka suknja i vrući dekolte upaliti. Možda se na takav način može lakše do njegovog kreveta, ali ne i do srca.

Osim toga, ako si slijepo fokusirana na jednu osobu i to onu kod koje nemaš šanse, ne vidiš mnoštvo drugih prilika koje ti dolaze u susret. To je kao da voziš jednom cestom i uvijek završaš u slijepoj ulici, a da promijeniš traku onda bi vidjela da neki putovi možda vode i na more. Iskoristi pravo vlastitog izbora, ne razmišljaj o najgoroj noćnoj mori da ćeš zauvijek ostati sama jer te dotični fatalni muškarac  neće. U vezi gdje samo jedna strana voli zapravo i nema ljubavi, pa ne možeš ni žaliti za nečim čega nema.