Klinci neće raditi? Ma naravno da neće; pa šta se dogodilo s "kulturom rada"? Zar ste mislili da su nam klinci slaboumni pa da će željeti biti prodavačica, keramičar ili vodoinstalater u državi koja im je roditeljima blokadama i ovrhama onemogućila  "normalan život od poštenog rada"??? Tko od mladih može brijati na "pošteni rad", ako godinama gleda roditelje kako u suzama mjerkaju štrik a Pernar zastupa njihova prava u javnosti?!?

Nema sezonaca. Pa nek' plate ljude adekvatno, nek im ne broje svaki zalogaj i naplaćuju svaku razbijenu čašu i neka im nedjelju ne nazivaju "neplaćenim slobodnim danom" ucjenjujući ih da moraju raditi 20 dana bez dana predaha, dana za sebe, za preprati veš, očistiti sobu punu žohara u kojoj ih spava petero, za naspavati se ko čovjek!!! Di je normalno da netko radi u takvim uvjetima i još da se očekuje njegova razdraganost, veselost i komunikativnost???

Svaki onaj klinac što konobari u takvim uvjetima, govori više stranih jezika i priča suvislije od većine saborskih zastupnika a radi u ROBOVSKIM UVJETIMA! Gdje smo došli? Da žene s završenim fakultetima gule krompire u hotelskoj kuhinji, za 19 kn po satu i pri tom ih ponižava i maltretira prenašminkana glupača koja je bila najlošiji đak pa je (jer nigdje drugdje nije mogla upisati srednju) završila za kuharicu??? I danas radi taj posao bez ikakve volje i pameti, pa iz njene kuhinje izlaze bezlične mase prekuhanog i prepećenog napoja za svinje, koje će pojesti samo onaj tko nije jeo 3 dana... Nakon toga se tone tog nejestivog i bez natruhe vitamina i nečeg tijelu korisnog, (u zemlji gladnih ljudi) bacaju!!! Ma dajte molim vas!!!

Super da su povećali kvote za uvoz stranih radnika. Nek njima za koju godinu objašnjavaju ko je šta zajebo u ovoj državi. Nek' crncima pričaju priču o ZDS i 20 najbogatijih obitelji!


Priznanja ekonomskog ubojice

Za neinformirane John Perkins je za Amere provodio strategije ekonomske kolonizacije i uništavanja malih naroda po svijetu. "Proslavio" se u Latinskoj Americi. Perkinsov posao svojevremeno je bio uvjeriti političare zemalja Trećeg svijeta (uz davanja mita, naravno) da posude dovoljno love od globalnih financijskih institucija. Razumljivo, ne jer su velikodušni, široke ruke i ne znaju kud bi s lovom, već kako bi se te zemlje našle u dužničkom ropstvu.

Nakon zaduživanja (koje je sadržavalo komponente "kamatarenja iz Sesveta i Španskog" uvriježenog u Hrvatskoj nakon Domovinskog rata) elita u toj državi bi se naglo još više obogatila, a resursi tih zemalja u potpunosti prepustili stranim korporacijama. Perkins je radio u dilu sa svima, a najviše Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom – koji su odigrali ključnu ulogu u ekonomskom porobljavanju čitavih država.

Perkins je lijepo opisao svoj doprinos porobljavanju naroda uz pomoć nametanja kredita u svojoj knjizi Confessions of Economic Hit Man (Priznanja ekonomskog ubojice). I priznao je da je cilj njegovog djelovanja bio otimanje imovine pojedinim narodima. Jeste sada skužili???

Prvi korak na tom putu je snimanje "zemlje žrtve" i njenih resursa, odnosno onoga što u toj zemlji najviše vrijedi. Drugi korak je uvlačenje tvrtki, države i stanovništva u što veće kredite. Treći korak je izazivanje dirigiranih nereda, kakvi su se dogodili u Libiji, Tunisu, Egiptu... Sve smo nedavno vidjeli!!! A četvrti korak je instaliranje vlade koja će raditi za Međunarodni monetarni fond, a ne za dobrobit naroda te zemlje.

Jedino o čemu mi Hrvati ne trebamo imati dvojbe je koji su radili "za njih" 

Sve naše vlade su provele plan otimanja svega vrijednog od nas! U medijima se godinama stidljivo i onako "usput" objavljivalo "novo Vladino zaduživanje", kao i ekspresne privatizacije (ono malo) preostalih državnih tvrtki. Unatoč negodovanja, ne odustaje se niti od poreza na nekretnine, čime će se dodatno produbiti kriza, povećati enorman broj nezaposlenih (...) i potaknuti još veće iseljavanje iz Hrvatske. Mi ćemo se iseliti, a Afrikanci će se useliti. Kužite?

Krajnji cilj ovog plana je otimanje svega vrijednog od jednog naroda, a to se postiže stvaranjem ciljane depresije.. Ekonomske i psihološke. Natjerali su ljude u očaj kako ne bi vidjeli nikakav izlaz (moram priznati da su u tome uspješniji nego u svemu do sada) pa da sve što imamo rasprodamo u bescjenje!!! 200 tisuća mladih obrazovanih je u posljednjih 10 godina pobjeglo iz prelijepe Hrvatske i još ih dva puta više čeka priliku da to čim prije napravi. Penzići kopaju po kontejnerima a u zdravstvenim ustanovama premataju s molerskom trakom...

Što ćemo s 12 milijerdi eura izvučenih iz Hrvatske kroz kriminal, korupciju i izbjegavanje plaćanja poreza???

Neoliberalni kapitalizam, kako mu tepaju, a ustvari "pljačka u iznimno teškim okolnostima", vratio nas je puno dalje u prošlost, no što nam se činilo – u robovlasničko društvo. Ukidanje plaćene WC pauze tijekom rada, subote i nedjelje ubrojene u godišnji odmor...Uvoz radnika profila istovjetnog onom koji su otjerani u zemlje EU, ali koji rade za dva poštena obroka dnevno...

Uvode li se to pojmovi "gospodar", "rob", "vazal"...?