-Dobro kažeš ali mene zabrinjavaju one lukavice sa strane. Pogledaj ih kako mu se samo vješto prikradaju misleći da ne znamo što namjeravaju. Ako uskoro ne reagiramo one će ga prekriti svojim sivim i crnim velovima a onda teško da ćemo ga ikada više vidjeti. Evo upravo to se i dogodilo. Maknite se od njega vi prevrtljivi, odvratni, podli…

-Mjesta molim. Sada ću vam ja pokazati kako se to radi. Lijepo uzmete zalet i onda se samo lagano sjurite među tu rulju tako da ni ne pomisle što im se sprema. Nakon toga zamahnete prema njima i…

-Što i? Kako glupo ha ha ha. Pogledaj ih. Sad su još više navukle svoju tamu preko njega. Misliš da je ikada bilo šanse da te zavoli i izvuče se iz njihovog zagrljaja? Bože kako naivno. Ovako ga nikada nećemo vratiti natrag.

-Cijelo vam vrijeme govorim da moramo pričekati noć. Sada su ga opčinile i ne vidi dalje od vlastitog nosa. Trebamo se prikrasti noću kada ne razaznaje njihov dah od našeg. Sada ću vam pokazati što sam nedavno naučila. Tiho na prstima prikradam mu se i nježno mu šapnem na uho: Probudi se o ti prekrasno, veličanstveno jedinstveno…

-Vidiš da spava i sniva o onima koje nikada neće upoznati. Zašto bi trošio vrijeme na tebe a žudi za njima. Samo, ni ne sluti da pripadaju nekom drugom i da ih nikada neće imati prilike vidjeti. A kad bi samo znao kako su prevrtljive i kako im ljudi vjeruju misleći da u rukama drže zapisanu njihovu sudbinu.

-Možda voli grublje? Evo danas ću biti snažna, neovisna. Pokazati ću mu svijet kakav nije ni znao da postoji.

-Da, ali ćeš pritom napraviti više štete nego koristi.
-Kako to misliš?

-Šapnuo mi je nedavno što misli o tebi.

-Misliš da ću povjerovati da razgovara s tobom? Svašta si ti umišljaš znaš? Evo izazivam te da pred svima dokažeš da uopće obraća pažnju na tebe i da nisi lažljivica.

-Zaista to želiš? Shvaćaš li da će te ovo jako pogoditi i da ćeš u bijesu opet napraviti štetu kao zadnji put? Zar si zaboravila kako si bijes iskalila na onom jadnom ribaru koji je počeo bježati kad te ugledao?

-Ajde, ajde ne mudruj nego nam dokaži!

-Dobrooo ali nemoj kasnije reći da te nisam upozorila…

-Gospodine sunce čujete li me? Hoćete li zaplesati malo sa mnom? Znam da baš i nije neki dan i da su vas prekrile tmurne, sive, kišovite misli ali zaista bih željela zaplesati s vama.

-Naravno gospođice Buro i uopće se ne morate ustručavati. Zgrabite me svom snagom i zaplešimo ovim nebeskim svodom kao nikada do sada. Rastjerajmo sve crne slutnje, tamu i teške misli. Priuštimo galebovima prizore koje nikada neće zaboraviti a život neka nikne iz crne zemlje. Potjerajmo stari jedrenjak snagom naše ljubavi i zagrijmo srca zarobljena u ledenom omotaču. Jedino vas molim za jednu uslugu?

-Naravno. Što god želite.

-Poručite gospođicama Jugo, Tramontani i Burin da ne snivam o zvijezdama i da mi je sasvim svejedno što ih nikada neću vidjeti. Kada me okruži sivilo vi ste uvijek tu da me razvedrite.

A sada ZAPLEŠIMO ZAJEDNO!