Anna Nicole bila je gotovo infantilna i nije nimalo razumjela o čemu njezini odvjetnici pričaju... No bila je uvjerljiva u iskazu. Uza sve suze, zastajkivanja i mucanje, na kraju je rekla istinu, koja je bila podjednako jednostavna kao i ona sama: “Ja samo želim njegov novac. Prema oporuci, on mi pripada”. U javnosti je bila zvijezda, ali privatni joj je život bio -potpuna katastrofa. Financijski problem, problem s ovisnošću o lijekovima, psihološki u potpunosti slomljena s problematičnim sinom, a čekala ju je i teška borba za dijete koje je upravo nosila.

Nekoliko mjeseci kasnije, Vrhovni je sud presudio u njezinu korist. Žalba je cijeli slučaj ponovno vratila na nižu razinu. Godine su prošle... Odvjetnici obje strane iznijeli su posljednje argumente... Bez televizijskih ekipa i fotoreportera. Nije bilo vrištećih fanova. No, onima čiji su životi bili uključeni u slučaj, presuda nije imala nikakvo značenje, jer unutar godinu dana svi bili mrtvi.

Priča Anne Nicole Smith se sljubila s američkom popularnom kulturom

Sve je zapravo počelo s tužnim starcem koji se odlučio provesti zadnji put u životu. J. Howard Marshall II. sjedio je na stražnjem sjedištu svog Mercedesa jednog poslijepodneva, kasne 1991. u Houstonu. Imao je 86 godina i tugovao je za svojom nedavno preminulom ženom. Bio je i suicidalan. Dan Manning, Marshallov najbliži prijatelj i osobni vozač, mu je rekao:  “J. Howard, razmišljao sam. Mislim kako je vrijeme da pronađeš neku mlađu ženu”, rekao je Manning. J. Howard ga je dugo gledao u retrovizoru prije nego što je odgovorio: “Mislim da si u pravu”.

Mercedes se zaustavio na parkiralištu striptiz kluba Gigi’s, na periferiji. Klub je bio potpuno prazan, i J. Howard i Manning su se smjestili u mračnom kutu. Na pozornici nije bilo nikoga. A onda su se upalila svjetla. Počela je dramatična balada. Nasred pozornice u kratkoj, crvenoj haljinici pojavila se ONA. Bila  je osrednja plesačica. Ali svojim pokretima bila zanimljiva, ranjiva... Stajala je gola, u crvenim tangama, s divovskim grudima, izloženima prema jedina dva posjetitelja od kojih je jedan bio milijarder u invalidskim kolicima.

Rođena kao Vickie Lynn Hogan, 24 godine ranije. Majka, Virgie, imala je samo 16 kada ju je rodila. Otac joj je bio majčin drugi muž, od kojeg se razvela kada je na sudu priznao seks sa ženinom desetogodišnjom sestrom. Majka se nakon toga udala još četiri puta i rodila još dvoje djece. Od najranije mladosti Vickie Lynn je pokazivala želju da bude netko tko nije. Postajala je intenzivno agresivna, pa je majka odlučila kako je vrijeme da se presele u malenu kolibicu daleko od Houstona.

Vickie Lynn Hogan je u kolibici smršavila, obojala kosu i podsjećala je na Marilyn Monroe, ali je bila viša, stasitija i prsatija od nje. Zbog toga su joj se vrlo rano počeli udvarati, a  njen vršnjak Billy Wayne Smith (koji je kao i ona radio u restoranu “Jimovi reš pečeni pilići”) ju je oženio. S 18 godina je rodila sina Daniela. Vrlo brzo joj je mladi suprug dojadio, a dojadio joj je i konobarski posao, pa je odlučila iskoristiti ljepotu za karijeru. Ubrzo je pod imenom Anna Nicole Smith - izabrana i za Playboyjevu djevojku godine, dobila je čak i reklamne i filmske ponude, ali to nije bilo dovoljno za karijeru, pa se vratila u Teksas gdje je plesala u striptiz baru.

Te večeri klub je posjetio 89-godišnji naftni milijarder J. Howard Marshall i u nju se zaljubio. Ponudio joj je brak iako je bio 63 godine stariji od nje i nepokretan, a ona je ponudu prihvatila, sasvim sigurno zbog njegova novca. Vjenčali su se, a 13 mjeseci kasnije on je umro.

Tada je otpočela velika bitka za njegovo nasljedstvo. Marshall je imao sina iz prvog braka koji je Anne Nicole Smith osporio pravo na nasljedstvo, tvrdeći da njen brak nije bio valjan jer mu je otac bio senilan i nije znao što radi. Ona je tvrdila da je brak bio pravovaljan te da ima pravo na nasljedstvo. Prvo je tražila polovicu od 1,6 milijarde dolara, koliko je Marshall ostavio, a kasnije je rekla da pristaje i na četvrtinu.  Počeo je sudski spor koji nije završen sve do njene smrti. Tijekom natezanja na sudovima bilo je brojnih obrata, pa joj je jedan sudac dosudio ostavštinu od 477 milijuna dolara, a drugi joj je potom osporio bilo kakvo pravo na novac. Njeni su odvjetnici stvar uspjeli dovesti i do Vrhovnog suda SAD-a, koji je presudio u njenu korist ocijenivši da ona ima pravo na nasljedstvo od najmanje 89 milijuna dolara, ali je prepustio nižem sudu da odredi točnu sumu. U trenutku njene smrti to još nije bilo riješeno.

U međuvremenu ona je pokušavala napraviti glumačku ili manekensku karijeru, ali bez uspjeha. Tvrdili da se drogira, a ona se preselila na Bahame, gdje je pod nerazjašnjenim okolnostima dobila pravo na prebivalište. Da bi ga mogla dobiti, morala je tamo imati neku nekretninu, a ona je tvrdila je da joj je bivši ljubavnik, bogataš iz Sjeverne Caroline, poklonio na Bahamima vilu pa je pretežno tamo živjela.

Nije željela otkriti tko je otac djeteta, te je 7. rujna na Bahamima rodila kćer. Tri dana potom na Bahame je stigao njen 20-godišnji sin Daniel koji je nakon nekoliko dana na Bahamima, umro od droge i lijekova.

Vjerojatno iz počasti prema preminulom sinu, ona je kćeri dala neobično ime Dannielynn. Dijete je pod imenom Dannielynn Hope Marshall Stern registrirano u matičnom uredu u bahamskom glavnom gradu Nassauu, a u rodnom listu kao otac je naveden Howard K. Stern, odvjetnik Anne Nicole Smith, za kojeg se već dulje vrijeme tvrdilo da joj je bio i ljubavnik. Stern je imao 39 godina, a jedini klijent do sada mu je bila Anna Nicole Smith.

Nakon sinove smrti počela je sve više pričati o vlastitoj smrti, pa je čak dala napraviti haljinu u kojoj će biti pokopana. Sina je pokopala na Bahamima, te pokraj njegova groba kupila još četiri grobnice.

Nekoliko puta pokušala je samoubojstvo, ali su je spasili u posljednji trenutak. Počela se sve više drogirati, uzimati razne lijekove i preparate za umirenje, pila je mnogo i bila sklona divljim zabavama. Zbog toga je svaki čas odlazila na Floridu, te tamo iznajmljivala hotelske sobe gdje je organizirala divlje zabave. Radi zabave je stigla četiri dana prije smrti i u hotel u gradiću Hollywoodu te ondje, kako se pretpostavlja, umrla od predoziranja drogom i lijekovima.

U trenutku smrti Anne Nicole Smith njena kći nije bila s njom, nego na Bahamima. Na vijest o njenoj smrti u kuću u kojoj je živjela Anna Nicole Smith došla je majka tamošnjeg ministra za imigraciju Shanea Gibsona i odnijela dijete svojoj kući. Rekla je da je to učinila kako bi se za nju brinula, ali čini se da su razlozi drugi. Prema jednoj verziji, kuća je bila u vlasništvu tamošnjeg ministra za imigracije, pa njegova majka namjerava držati dijete kod sebe kao zalog da će kuća biti prepisana natrag njezinu sinu. Njen sin kuću prepisao Anni Nicole Smith i dao joj bahamsko prebivalište jer ga je zavela, čemu su navodni dokaz fotografije ovih dana objavljene u tamošnjim novinama, a na kojima se njih dvoje vide kako se ljube u krevetu. Bahamske vlasti na vijest o smrti Anne Nicole Smith donijele su odluku kojom se zabranjuje da Dannielynn napusti teritorij Bahama dok se ne odredi tko joj je skrbnik.

Odvjetnik Howard K. Stern prvi se javio tvrdeći da je on pravni skrbnik djevojčice jer je on njen biološki otac. Podsjetio je i na rodni list s Bahama gdje je naveden kao otac, a djevojčica nosi njegovo prezime. Za taj rodni list dala je podatke sama Anna Nicole Smith, što znači da je potvrdila da je Stern otac njezina djeteta. Kako bi pokazao očinsku ljubav, Stern je otputovao na Bahame, uselio se u njenu kuću i ustvrdio da su je zajedno posjedovali, dokazujući to dokumentima, te opovrgavajući tvrdnje da je kuća u vlasništvu tamošnjeg ministra za imigraciju.

Ubrzo se nekolicina muškaraca obratila sudu na Floridi sa zahtjevom da se utvrdi njihovo očinstvo, te da ih se na temelju toga odredi skrbnikom male Dannielynn. Njihovi su motivi bili sasvim jasni - 89 milijuna dolara za koje su uvjereni da će djevojčica prije ili kasnije dobiti. Zato su ti potencijalni muževi zatražili od suda na Floridi da ne dopusti da se Anna Nicole Smith pokopa prije nego što se osigura DNA uzorak njena tijela.

Mrtvo tijelo Anne Nicole Smith se dugo nalazilo u jednoj mrtvačnici na Floridi jer se nije znalo kome će od srodnika sud predati tijelo na ukop. Zato je na Floridu hitno stigla Vergie Arthur, majka Anne Nicole Smith, te zatražila da se tijelo preda njoj, kako bi ga ona pokopala u gradiću gdje je njena kći u Teksasu odrasla.

No, odvjetnik Howard K. Stern, koji se do sada nije pojavio pred sudom na Floridi, nego je angažirao jednu od najpoznatijih floridskih odvjetnica da ga tamo zastupa, tvrdio je da bi se tijelo trebalo predati njemu. Također je tvrdio da je vjenčao nekoliko mjeseci prije smrti Anne Nicole, na jednom brodu u bahamskim vodama. Njegova odvjetnica je u sudnici na Floridi, gdje se raspravljalo o mjestu ukopa  Anne Nicole Smith, izvrijeđala Anninu majku tvrdeći da je licemjerno što sada traži da joj se preda tijelo kćeri, a 12 godina nije s njom željela imati nikakve veze. Optužila ju je da želi prvo dobiti pravo da pokopa dijete, potom da - ako se ne ustanovi tko joj je otac - kao najbliži rod preuzme skrbništvo nad unukom Dannielynn, a tako i nad milijunima koje će dijete naslijediti.

Glavna se bitka vodila oko skrbništva nad malom Dannielynn jer je to bio put da se dođe do milijuna. Kada je objavljena navodna oporuka Anne Nicole Smith, reagirala je njena majka Vergie Arthur koja je obznanila da ta oporuka ne vrijedi, jer nikada nije bila registrirana na sudu. I oko toga se vodila pravna bitka. U međuvremenu je sudac Seidling, koji će morati odlučiti o mnogim stvarima, donio odluku, da se tijelo Anne Nicole Smith balzamira, te tako očuva od propadanja, jer tko zna koliko će još ostati u mrtvačnici. Naime, Anne Nicole Smith je u oporuci napisala da želi da se njene pogrebne svečanosti obave uz otvoreni kovčeg kako bi svi vidjeli kao je lijepa bila.

Osim odvjetnika Anne Nicole Smith, koji je upisan u maticu rođenih kao otac njezine kćeri Dannielynn, bilo je još kandidata za očinstvo nad malenom nasljednicom. Dok je još Anna Nicole Smith bila živa, javio se fotoreporter Larry Birkhead koji je tvrdio da je s njom bio u seksualnoj vezi, kada je dijete začeto te je zatražio da se napravi DNA analiza; kako bi se ustanovilo njegovo očinstvo. Javio se i Frederic Prinz von Anhalt, 74-godišnji Nijemac, usvojeni sin jedne pruske princeze, koji je 1986. oženio slavnu hollywoodsku glumicu mađarskog porijekla Zsu Zsu Gabor. Iako je bio deveti muž u braku s glumicom preminulom prošle godine u dobi od 99 godina, obznanio je da je bio u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi sa Annom Nicole Smith. Još od vremena kada je bila u braku sa Marshallom.

Nekoliko dana nakon njega javio se i Alexander Denk, bivši tjelohranitelj Anne Nicole Smith, koji je tvrdio da je i on s njom vodio ljubav u vrijeme kada je začeto dijete. Potom se javio još jedan njen bivši tjelohranitelj Mark Hatten, koji je tvrdio da je dvije godine bio u vezi s njom, a na kraju se javila i jedna od polusestara Anne Nicole Smith sa šestom verzijom. Ona je tvrdila da je saznala - valjda od same Anne Nicole Smith - da je dijete začeto smrznutom spermom njezina preminulog supruga, milijardera J. Howarda Marshalla.

DNK analiza je pokazala da je otac djeteta fotoreporter Larry Birkhead.

Još uvijek čovjek troši novac koji nije njegov, za stvari koje mu nisu potrebne da bi imponirao ljudima koje ne trpi i koji ne trpe njega. Užas!

I.Horvath

Izvori: 

*http://www.insideedition.com/headlines/21384-10-years-after-anna-nicole-smiths-death-an-exclusive-look-at-her-doppelganger-daughters-life
*http://www.dailymail.co.uk/news/article-4184522/Anna-Nicole-Smith-s-lover-trainer-breaks-silence.html
*http://www.usmagazine.com/entertainment/news/anna-nicole-smiths-tv-producer-show-took-amazing-patience-w465003

*arhiva.nacional.hr/clanak/31725/6-oceva-kceri-anne-nicole-smith