Zasjedu za Bonnie i Clydea postavili su teksaški rangeri predvođeni Frankom Hamerom, koji je lukavo predvidio njihovo kretanje. Naime, i primijetio da operiraju u krugu koji prati granice pet saveznih država na Srednjem zapadu. Tom su strategijom Bonnie i Clyde uvijek lako mogli prijeći iz države u državu i tako izbjeći gonjenje od strane lokalne policije (u to vrijeme još nije bilo saveznog FBI-ja).

Teksaški ranger Hamer predvidio je da će par proći kroz Louisisanu i postavio je zasjedu na jednoj seoskoj cesti. Čim se auto približio, policajci su počeli pucati, prvo iz automatskih pušaka. Ispraznili su sve spremnike pušaka prije nego je auto uopće došao do njih, a zatim su počeli pucati iz sačmarica. Auto je počeo usporavati i ispuštati dim. Policajci su svejedno nastavili pucati, a kad je auto stao u jarku i dalje su pucali u njega iz pištolja, sve dok nisu potrošili sve streljivo.

U autu su pronađena izrešetana tijela ljubavnog para: 23-godišnje Bonnie i 25-godišnjeg Clydea koja su bila pogođena pedesetak puta. Premda su željeli biti zajedno pokopani jedno pokraj drugoga, njihove obitelji nisu to dopustile.

Ljubavna priča, mladost, život na rubu i borba protiv sustava

Bonnie Parker i njezin partner u zločinu Clyde Barrow, jedan su od najpoznatijih ljubavnih kriminalnih parova u povijesti. Bonnie je rođena 1910. godine u Teksasu. Šest dana prije šesnaestog rođendana udala se za Roya Thortona i napustila srednju školu. Njihov brak nikada nije zaživio, ali nisu se ni razveli. Dok je njezin suprug bio u zatvoru zbog ubojstva, Bonnie je srela Clydea.

Clyde Barrow, tada dvadesetogodišnjak, odslužio je već nekoliko zatvorskih kazni zbog manjih pljački. Romantična verzija priče glasi da su se njih dvoje već na prvom susretu ludo zaljubili. Ubrzo nakon prvog susreta, Clyde je ponovno završio u zatvoru. Bonnie ga je svakodnevno posjećivala te mu je čak prokrijumčarila pištolj pomoću kojeg je pobjegao, ali je ipak ubrzo bio uhvaćen.

Clyde je pušten iz zatvora 1932. godine i tada započinje njihov zajednički kriminalni život. Bonnie i Clyde bili su članovi bande kriminalaca u koju su se uključili i Clydeov brat i njegova supruga te njihovi prijatelji iz djetinjstva.

Stalno u bijegu, pljačkali su benzinske postaje, banke i trgovine na području pet američkih saveznih država: Teksasa, Oklahome, Missourija, Novog Meksika i Louisiane. Iako ih je javnost smatrala romantičnim herojima poput Robina Hooda, zapravo su bili hladnokrvni kriminalci i ubojice koji su se okrutno riješili svakoga tko im se našao na putu. Ukupno je u njihovom pohodu ubijeno 13 ljudi, uključujući 9 policajaca.

Medije i širu javnost privlačila je njihova ljubavna priča, mladost, život na rubu i borba protiv sustava. Nekoliko objavljenih fotografija u kojima poziraju zagrljeni i s pištoljima u rukama dodatno je doprinijelo njihovoj popularnosti. Policija ih je u nekoliko navrata zamalo uhvatila. U tim pokušajima ubijeni su ili zatvoreni neki članovi skupine, ali Bonnie i Clyde su uvijek uspjeli pobjeći.

Policijska zasjeda u koju su upali, postavljena im je u zoru 23. svibnja 1934. godine pokraj gradića Sailesa u Louisiani u SAD-u. Čim su se kriminalci pojavili u ukradenom autu, na njih su ispaljeni meci.
Bonnie je imala samo 24 godine, a Clyde je bio godinu dana stariji. Njihova tijela izrešetana mecima pala su jedno na drugo i tako ostala u smrtnom zagrljaju. Razdvojile su ih njihove obitelji te ih, unatoč njihovim željama, pokopale na zasebnim grobljima.

Njihova priča, i danas vrlo popularna, možda je najpoznatiju filmsku ekranizaciju dobila 1967. godine u filmu Arthura Penna Bonnie and Clyde, u kojem su slavne ljubavnike oživjeli Faye Dunaway i Warren Beatty. Naravno, bilo je tu i drugih filmskih, glazbenih i televizijskih adaptacija. Svoj doprinos dali su i Beyonce i Jay-Z. No, njihova verzija priče, barem u videu, ima sretan kraj.