Samouvjerenost, isticanje dobrih strana i osobina, pristupačnost i otvorenost u odnosu sa ljudima, dio su recepta za postizanje seksipila. Svako od nas to ima u sebi.

Potrebno je samo probuditi se i imati ćete svijet pred nogama!

Pravilno držanje - Ispravite ramena, hodajte i sjedite uspravno. Ispravno držanje čini čuda (i to ne samo kod prvih dojmova već i) kod samopouzdanja - a samopouzdanje vodi i tom osjećaju seksipilnosti koji je ponekad potreban svakoj ženi. Žena koja hoda uspravno, uzdignute glave, odaje osobu koja zna što želi. Kada vidite ženu (ili muškarca) koji hoda pognute glave, spuštenih ramena... Ne budi u vama nikakvu zainteresiranost.
Kada sam prvi puta bila u Španjolskoj, na prvi pogled su me razočarale njihove žene. Naprosto, imala sam onu dječju fikciju u glavi da sve izgledaju kao fatalna Bizetova Carmen.  No, ono što bi svaka žena mogla od Španjolki naučiti jest - hod. Sve su uspravne kao da su progutale štil od metle. Kako je to  prekrasno vidjeti! Zrače samopouzdanjem i ženstvenošću. I čak više starije nego mlade. Zamislite sliku -vas kako sa osmjehom koračate gradom osjećajući se kao pobjednica. Bilo da ste na visokim štiklama ili u balerinkama; to je to!

Govor - Zanimljiv razgovor osvaja jače od najljepših štikli i najkraće suknje! Žene koje se preglasno smiju i koje piskutavo govore nisu privlačne.
Godinama se prepričavala anegdota o Jovanki Broz a ja sam je čula od mame... Jednom prilikom je progovorila u javnosti. I to joj je bio posljednji put. Općepoznato je da je Titov kult ličnosti uključivao i famu o nepogrešivosti. Naročito u izboru „prve drugarice“.
Lijepa, i kršna Jovanka krstila je brod „Berge Istra“... Tada se svaka javno ispričana seksi aluzija ili  vic ili podsmjeh prvoj drugarici SFRJ, potpadali pod Čl.133 KZ-a SFRJ (1-3 godine strogog zatvora).
Mama kaže da su svi popadali od smijeha kada je kršna Ličanka progovorila piskutavim glasom curice od 4 godine. Nikada više nitko u javnosti nije čuo glas drugarice Jovanke!  Muškarcima su privlačnije žene koje govore tiše i dublje. Smatraju da su takvi glasovi senzualniji i privlačniji. Zašutite. Živa je istina da žena previše pričaju! Čine to uglavnom zbog nesigurnosti i straha. Zatvorite usta i pustite tijelo da govori za vas. Neka vaši pokreti i nježni dodiri - pokažu da znate "prave stvari". Nemojte se hvaliti svojim seksualnim umijećem, jer to jasan znak da niste normalni. Isto se odnosi i na muškarce.
Upoznajte svoje tijelo i iskoriste ga za slanje zavodljivih poruka... Dodirujte se nježno po vratu... Nakrivite glavu... Zamahnite kosom…  
Zavođenje je umijeće, ovladajte njime i uživajte i u samom postupku učenja. To je još jedna stvar koja vam može obogatiti život.

Odjeća - Muškarci su općenito vizualna bića pa stoga slika (prava ili sugerirana) ima iznimno važnu ulogu u privlačenju njihove pozornosti.
Odjeća igra određenu ulogu u pronalaženju seksipila, no muškarci nisu toliko ludi za odjećom koju mukotrpno birate ne bi li im se svidjele. Istina svaki muškarac će se okrenuti za mini suknjom, dubokim dekolteom, seksi štiklicama... Ali doza misterije uvijek na pravi način ističe vaš seksipil! Otkrijte tek toliko da zagolicate maštu, i da se pitaju što tu ima još, a ne da odmah sve servirate na pladnju.
Gledajte; iskreno -znala sam i ja hodati svakakva (prvenstveno u vrlo mladoj dobi) i nitko me nije mogao ubijediti da time stvaram pogrešnu sliku o sebi. Mislila sam da sam hrabra. Sve mi u jednoj životnoj fazi na taj način kamufliramo strahove i nesigurnosti... Ali dođe vam onda vrijeme kad malo rekapitulirate i priznate sama sebi da bi vam bilo bolje da večinu muškaraca koje ste privukli tom hiperseksualiziranom slikom sebe, NIKADA U ŽIVOTU NISTE UPOZNALI. 

Dobar komad odjeće koji naglašava sve vaše atribute (time ne mislim na odjeću koja je preizazovna) dići će vam samopouzdanje i tu ćete već napravit mali korak naprijed. Tu se slažem s velikom Coco -"tko god kaže da sreća nije u novcu, taj ne zna gdje treba ići u shopping" enlightened 

Navedite muškarca (odjećom i neverbalnom komunikacijom) da vas zamišlja golu. Da bi to postigli, trebate biti odjevene zaboga; a ne gole! Seksipil nije vulgarno pokazivanje golotinje. Možda je to razlog što na listama najseksipilnijih žena nema porno-zvijezda... Iako među njima ima prelijepih žena. Skužile ste poantu?!? Ako želite pokazati malo atributa (za što sam uvijek!), balansirajte odjeću jer previše izloženog  djeluje - jeftino i nezanimljivo. Zlatno pravilo  coutourista Balenciage je -ako imate duboki dekolte, tada ne smijete naglašavati i noge. Ako imate duboki prorez na suknji, iznimno je seksi kombinirati ga s pripijenom rolkom ili jednostavnom uskom košuljom. Sve je u ravnoteži. Zar nije ljepše nešto prepustiti mašti na volju? Tkanine - Iako često povezujemo seksi tkanine sa kožom, glatki i meki materijali poput satena i antilopa zapravo su puno učinkovitiji. Ne samo da pozivaju na dodir već je i vama divno biti ovijen njihovom mekoćom.

Šminka - Muškarci mrze prenapadnu šminku! Trebate se vidjeti VI a ne šminka. No crvene usnice su nenadmašno seksi!  Pronađite nijansu crvenog ruža koji pristaje vašem tenu i „na konju ste“. Ne zaboravite da uz crveni ruž, ne smijete jako istaknuti oči... Ukoliko općenito niste ljubitelj intenzivne šminke na očima, dovoljna je crta crnim tušem, koja će vam dati onaj misteriozan, mačkast izgled zavodnice. Čak i ako ne želite nikoga zavesti. Ustvari, zavoditi trebate uvijek! Zavođenje nije poziv na seks već profinjeno ponašanje dame.

Glavna odjeća je ona ispod odjeće! Dobro gledajte kad kupujete grudnjake da Vam ne budu premali ni preveliki. Push-upovi su uvijek korisni, ali treba voditi računa o tome da ne pretjerate neprirodno ističući grudi. Ponekad obucite i seksi kompletić donjeg rublja ispod sasvim obične odjevne kombinacije i u sasvim običnom danu... To može biti Vaša mala tajna, a Vi ćete se osjećati kao žena kojoj je taj dan dato da pokori svijet.

Tjelovježba - Ne samo da ćete redovitom tjelovježbom oblikovati tijelo već će ono lučiti hormon sreće - endorfin. A tko je sretan osjeća se bolje i naravno - izgleda bolje! Nije potreban prevelik trud već obratiti pažnje na detalje. Uživajte u sebi i bit ćete si uvijek seksi. Pa čak i raščupani u pidžami.

Pogled je jedno od najjačih oružja zavođenja. Gledajte ljude u oči... Susret pogleda izaziva duboke emocije, a jedan dugačak pogled može izazvati snažan erotski poticaj čak i bez očitih zavodljivih pokreta i gesta. Pogled može razbuktati želju, ali je i nepovratno ugasiti, ako odražava nezainteresiranost ili dosadu. Neko vrijeme kriomice promatrajte „žrtvu“. Ako su vam se pogledi nekoliko puta susreli, slobodno mu dobacite nekoliko izazovnih pogleda, mirnih i dugih nekoliko sekundi, koliko dopušta dobar odgoj. Kako biste tijekom takvog pogleda zadržali mir, pravilno dišite, vodeći računa da su vam ramena ispravljena i opuštena.

U slijedećem nastavku: TAKTIKE!!! wink