U netipičnom putopisu, kroz četiri epizode, neumorni čuvari našeg okoliša, pokazali su lice i naličje nekih od najljepših mjesta u Hrvatskoj; Mljeta, Plitvica, Imotske krajine, i Žumberka, kroz priče tzv. malih ljudi koji na svoj način žele ukazati na probleme ili pak pomoći u njihovu rješavanju.

Serijal je inspiriran podvizima fotografa i ekološkog aktivista Romea Ibriševića i njegovih „Zelenih stopa“ koji su iz parkova prirode i nacionalnih parkova, u 13  godina u akciji Očistimo Hrvatsku- powered by Renault  uspjeli izvući preko 15 tisuća olupina potpisuju scenaristica i redateljica Milka Barišić, direktor fotografije Dragan Ruljančić imontažerka Anita Jovanov.

Zaslugom Romea Ibriševića i "Zelenih stopa" zbrinut je otpad s mnogih hrvatskih bisera prirode: otoka Šipan, Mljet, Lastovo, Korčula, Vis, Hvar, Dugi otok, Žirje, Lošinj; iz parkova prirode Sjeverni Velebit, Žumberak, Medvednica, iz jezera Butoniga, Imotskih jezera, Zareških krova; iz podmorja u Sv. Mariji Magdaleni i Običaj uvali; iz rijeke Mirne, Zrmanje, Slunjčice, Kupe, Save... Pri tome su koristili mnoga sredstva prijevoza kako bi se uklonile olupine s nepristupačnih mjesta -helikopter Hrvatske vojske, helio balon, riječni šleper, podmornica, konji, vatrogasna vozila... 

Posljednji  nastavak   Anti-putopisa  pogledajte na HTV u 1. program u četvrtak 30.3.  u 21 sat.