Diane Simone Michelle Halfin rođena je 1946. u Bruxellesu, nakon što su se njeni roditelji, razdvojeni tijekom 2. Svjetskog rata, ponovno ujedinili. Njena majka provela je godinu i pol u koncentracijskom logoru Auschwitz, u koji je, kako navodi sama Diane von Fürstenberg u svojoj autobiografiji, “otišla s osmjehom na licu”. Upravo je majčino iskustvo obilježilo život Diane von Fürstenberg. Često je isticala kako joj je majka velik uzor.

“Nisam jedina. Većini je ljudi majka velik utjecaj u životu. No, moja je majka preživjela logore i bila je veoma jaka. Ona me učinila jakom, ona je željela da ja budem jaka”, istaknula je u nekoliko navrata Diane von Fürstenberg. Zato je njen život još zanimljiviji. S 22. godine zaručila se za Egona Von Fürstenberga, njemačkog princa čija je obitelj tijekom 2. Svjetskog rata bila bliska s Hitlerom. Kad se zaručila za Egona, Diana je odlučila kako ne želi biti “uzdržavana” žena te je pokrenula vlastitu modnu marku.

Egonova obitelj nije odobravala njegov brak sa Židovkom. Potrajao je tek tri godine i u njemu je rođeno dvoje djece – princ Alexander i princeza Tatiana. Iako je vjenčanjem Diana postala princeza, izgubila je pravo na tu titulu nakon razvoda i ponovnog vjenčanja za američkog medijskog mogula Barrya Dillera. 

Međutim, uspjeh u modnim vodama doživjela je tek pošto se nakon razvoda preselila u New York i upoznala tadašnju urednicu Voguea Dianu Vreeland koja je njen dizajn proglasila “spektakularnim” i ubacila je na New York Fashion Week. Nakon nevjerojatnog uspjeha Dianine haljine, mediji su ju prozivali “najutjecajnijom osobom u svijetu mode od Coco Chanel”.

U sljedećih dvadesetak godina njeno je modno carstvo i tvrtka DVF doživjela nekoliko uspona i padova. Dijelom je za to odgovorna i sama Diane von Fürstenberg koja, kako sama kaže ,“nije čitala financijska izvješća ili stvarala poslovne planove”. Osim haljina, Diane von Fürstenberg lansirala je i liniju parfema, kozmetike, nakita, dječje odjeće, ali i traperica. Odjeću iz njene DVF linije nosile su poznate žene diljem svijeta – od vojvotkinje od Cambridgea, američke glumice Gwyneth Paltrow i Jessice Albe, pa sve do pjevačica Madonne i Jennifer Lopez.

Procjenjuje se da njeno DVF carstvo danas vrijedi više od 1,2 milijarde dolara, što joj omogućuje da se posveti aktivizmu i humanitarnom radu. Tako je Diane von Fürstenberg predsjednica vijeća Modnih dizajnera Amerike, a u slobodno vrijeme sudjeluje u nekoliko programa koji su usmjereni ka jačanju položaja žena u poslovnom svijetu. 2014. godine tako se pridružila inicijativi “Ban Bossy” koja nastoji promovirati žene na vodećim mjestima i u vodećim ulogama.

Njena fondacija od 2010. godine dodjeljuje nagradu DVF ženama koje su pokazale snagu, hrabrost i odlike vođe u borbi za ženska prava. Također, Diane von Fürstenberg sudjeluje u radu “Vital Voices”, organizacije koja podupire žene i društveno odgovorne poduzetnike diljem svijeta.