O njenom suprugu, Benignu Aquinu svaki bi Zapadnjak trebao barem ponešto znati iz opće kulture. Bio je filipinski senator i vođa opozicije protiv nasilnog režima Ferdinanda Marcosa. Marcosov režim bio je poznat po korumpiranosti. Naime, Ferdinand Marcos i njegova supruga Imelda navodno su iznijeli iz Filipina za vrijeme svoje vlasti milijarde dolara na svoj račun. Benigno Aquino, kao politički protivnik Marcosa, bio je u egzilu u SAD-u tijekom 3 godine, a 1983. godine vratio se avionom na Filipine. Ubrzo nakon izlaska iz zrakoplova na aerodromu u Manili, Benigno je ubijen metkom u glavu. Do danas je ostao misterij tko je točno pucao i na čiju zapovijed. Obitelj Aquino tvrdi da je ubojstvo naručio Marcos, što se i nama čini logičnim, no nikada nije dokazano. Posljednjem ispraćaju Aquina prisustvovalo više od dva milijuna ljudi.

Corazon Aquino je rođena 25. siječnja 1933. u bogatoj zemljoposjedničkoj obitelji. Diplomirala je 1954. godine na newyorškom Koledžu Mount St. Vincent.

Corazon je po vlastitim riječima, bila "obična domaćica", u politiku je ušla zahvaljujući svom ubijenom suprugu. Oko nje se okupila filipinska demokratska opozicija, te se Corazon kandidirala za predsjednicu kada je krajem 1985. godine Marcos iznenada raspisao izbore. Nakon što se Marcos nakon njih proglasio pobjednikom, Aquino je to odbila prihvatiti i pokrenula široki val demonstracija širom zemlje koji je doveo do Marcosovog pada, a Corazon Aquino preuzela dužnost predsjednika.

Aquino je na mjestu predsjednice Filipina ostala do 1992. godine. Za vrijeme njenog mandata je uveden novi ustav kojima su smanjene ovlasti predsjednika, te uvedeno novo zakonodavstvo kojima su se štitila ljudska prava. Aquino je također provodila ekonomske reforme u cilju stvaranja tržišne privrede, ali i nastojala pregovorima okončati dugogodišnje sukobe s muslimanskim i komunističkim gerilcima.

Filipini su u njeno doba, pretrpili niz prirodnih katastrofa, a njena administracija je bila pod stalnom prijetnjom vojnog udara. Godine 1992. ju je naslijedio Fidel Ramos. Poslije isteka mandata se Aquino povukla iz politike, iako je povremeno javno komentirala tekuća politička zbivanja. Umrla je 1. kolovoza 2009. godine od posljedica raka. Njezin sin Benigno Aquino III. bio je predsjednik Filipina od 2010. do 2016. godine.