Imati vaginu i vlastito mišljenje samoubilačka je kombinacija

Prije “Sirovih strasti”, rekli su joj da nije dovoljno seksi za glavne uloge, a ona je pokazala što ima i srušila sve njihove pretpostavke. Sharon Yvonne Stone, američka filmska glumica, producentica, spisateljica i bivši model, rođena je 10. ožujka 1958.

Rodila se u gradiću Meadville u saveznoj državi Pennsylvaniji kao drugo od četvero djece u obitelji oca tvorničkog radnika i majke kućanice. Sa sedamnaest godina osvojila je titulu Miss Pennsylvanije, što joj je s vremenom omogućilo da postane Fordov model u reklamama i tiskovinama.

Glumački debut ostvarila je 1980. godine u filmu Woodyja Allena Sturdust Memories, 1985. glumila je u filmu Rudnici kralja Salomona uz Richarda Chamberlaina, da bi filmski iskorak ostvarila malom, ali značajnom ulogom u ZF filmu Totalni opoziv (1990.) gdje glumila uz Arnolda Schwarzeneggera. Istodobno, slikala se za časopis Playboy što joj je pomoglo u daljnjoj karijeri.

Svjetski poznata je postala 1992. ulogom književnice Catherine Tramell u erotskom trileru Paula Verhoevena Sirove strasti. Scena ispitivanja iz spomenutog filma postala je klasik.

Slijedeće godine snimila je erotsku melodramu, Sliver u kojem joj je partner bio William Baldwin, no taj film nije ispunio očekivanja. Stoga je isprobala agresivnije uloge u filmovima Specijalist (1994.) sa Sylvestrom Stalloneom i Brzi i mrtvi (1995.), no tek je ulogom Ginger u filmu Martina Scorsesija Casino (1995.), za koji je dobila Zlatni globus i bila nominirana za Oscara ostvarila daljnji napredak u filmskoj industriji.

Po mojoj skromnoj procjeni tu je zakinuta (jer nije kandidirana i dobila; za glavnu žensku ulogu) a te godine ga je dobila mlitava Gwineth Paltrow za Zaljubljenog Shakespearea.

Godine 2006. snimila je Sirove strasti 2, međutim taj film nije uspio ponoviti uspjeh prvijenca. I od tada -miruje u naftalinu . 

smileyPrvi put na ludi kamen stala je sa producentom Georgeom Engulundom. Javnost nikada nije znala detalje njihove veze, koliko je dugo trajala niti zašto su okončali brak, ali zato svog sljedećeg supruga Michaela Ginburna s kojim se vjenčala 1984. je rado pokazivala javnosti. Iako su bili nerazdvojni još od snimanja zajedničkog filma "Vegas Strip War" samo tri godine nakon vjenčanja par se razilazi. Njihov razvod bio je vrlo buran kao i njihova svadba, pa tako se nisu mogli usaglasiti oko detalja razvoda, zbog čega se brakorazvodna parnica odužila. Dvije godine kasnije ona se u javnosti pojavljuje s producentom Williamom McDonaldom koji je zbog Sharon ostavio svoju ženu. Ipak da sudbina ima smisao za humor William se osvjedočio kada je uhvatio Sharon s kolegom producentom Bobom Wagnerom. Nakon što je raskinula s McDonalodm, Sharon je započela vezu s Wagnerom, njih dvoje su čak neko vrijeme bili i zaručeni, ali na kraju ipak raskidaju.

Epitet seks simpola i popularnost koju joj je donio film "Sirove strasti" utjecali su na muškarce da masovno za njom sline, pa nas tako ne čudi veliki broj ljubavnika koje joj je javnost pripisivala. Bila je u vezi s Albertom od Monaca, kao i s američkim predsjednikom Billom Clintonom, a zanosnoj plavuši nisu odoljeli ni kolege Russell Crowe, David Duchovny i Kristan Slatter.

1998. Sharon se opet pokušava skrasiti ovoga puta s urednikom novina Philom Bronsteinom s kojim je kasnije i usvojila sina Rohana Josepha. Iako je pored sebe imao ženu koji su mnogi željeli, bogatu, uspješnu, inteligentnu s nevjerojatnom ljepotom, Phill ipak nije bio sretan i zatražio je razvod pet godina nakon zaključenja braka. 

Glumica je nažalost bila lišena te sreće da se ostvari kao majka te je dva puta imala pobačaj, tako da joj vijest da neće dobiti skrbništvo nad usvojenim sinom, teško pala. To je bio najteži period u životu poznate glumice. Sama vijest da neće moći imati djece dovoljno je bila teška, kao i gubitak čovjeka za kojeg je mislila da je ljubav njezina života, ali saznanje da dječaka kojeg je jako voljela, neće moći viđati svakodnevno ju je skroz dotuklo. Pune dvije godine glumica se borila sama sa sobom i trudila se da stane na noge.

Zbog ogromne želje da se dokaže i kao majka ona je 2005. usvojila sina Lairda Stonea, a par mjeseci kasnije još jednog.

 

 
 
 
 

Komentari

Ostali članci