Nina se rodila 4. srpnja 1972. godine u Zagrebu. Glazbom se počinje baviti već kao 9-ogodišnja djevojčica, pjevajući u dječjem zboru 'Zvjezdice' s kojim j proputovala gotovo čitav svijet, snimila nekoliko albuma i stekla veliko glazbeno iskustvo u zborskom i gospel pjevanju. Nakon sedam godina u zboru, Nina pjeva prateće vokale Parnom valjku i Prljavcima.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za njezinu glazbenu karijeru je pokojni Dino Dvornik. Dok je pjevušila uz radio u butiku u kojem je radila, na vratima se pojavio Dino, koji je tada bio velika hrvatska zvijezda. Ugasio je radio i rekao joj da sad otpjeva to isto bez pratnje. Bio je vrlo impresioniran onim što je čuo i sutradan je odmah sa Ninom obišao nekoliko diskografskih kuća.

Prvi puta samostalno nastupa na 'Croviziji', gdje je pobjedila sa skladbom "Ostavljam te", u suradnji sa Rajkom Dujmićem, Jasenkom Hourom i svojim prvim menadžerom Danijelom Koletićem. Ubrzo nakon toga potpisuje svoj prvi ugovor sa izdavačkom kućom Croatia Records i 1995. godine objavljuje svoj prvijenac Godine nestvarne. Prvi veći uspjeh bilježi u duetu sa pjevačicom Emilijom Kokić i skladbom "Ja sam vlak".

"Nek ti bude kao meni"

Nakon toga slijedi vrijeme Ninine uspješne glazbene karijere, koja dolazi na vrhunac objavljivanjem albuma Personality, koji je najprodavaniji u godinama 1997./98., a Nina sa njim osvaja dva Porina, i to za najbolju žensku vokalnu izvedbu i za najbolji album pop i zabavne glazbe. Također obrada skladbe "I'm so excited", donosi joj i inozemni uspjeh.

Nakon toga 1999. godine objavljuje album Unique, na kojemu se nalazi 13 kompozicija od kojih se dvije pojavljuju u dvije verzije, "Woman in love" u običnoj i remiks i "Po dobru ti me pamti" u vokalnoj i instrumentalnoj. Singlom "Nek ti bude kao meni", Nina najavljuje svoj četvrti album pod nazivom Nina, koji izlazi 2000. godine.

2003. godine objavljuje kompilaciju Collection i studijski album Ljubav. Album Ljubav sadrži trinaest skladbi, od kojih su dvije objavljene kao singlovi, "Čarobno jutro" (izvedena na  "Dori") i "Za dobre i loše dane". Velikim solističkim koncertom u Domu sportova u Zagrebu, Nina je obilježila vrhunac svoje glazbene karijere. Koncert je bio i humanitarnog karaktera s kojim je Nina podržala akciju UNICEF-a za udomljavanje napuštene djece.

U studenom 2007. godine, izlazi njezin sedmi studijski album simboličnog naziva 07. Nakon što je njezin zadnji album Ljubav napunio vrhove svih Top ljestvica, istim putem je krenuo i 07, kada se odmah po objavljivanju počeo vrtjeti po svim radio postajama. Album je pripremala u londonskim glazbenim studijima.

Album otvara skladba "Kralj života mog", koju u duetu izvodi sa romskom divom Ljiljanom Petrović - Buttler. Materijal sadrži još jedan duet, kojeg Nina izvodi sa Montellom Jordanom u skladbi "Ne dam te nikom". 

Reklamne kampanje

Osim uspjeha koji ostaruje s albumom '07', Nina je 2007. potpisala ugovor za svjetsku urarsku kompaniju Frederiqué Constant za cijeli svijet. Zahvaljujući toj reklamnoj kampanji završila u najznačajnijim svjetskim magazinima kao što su Grazia, New York Times, Harper's Baazar kao i najznačajniji magazin u modnom svijetu, američki Vogue. Pored ovoga, Ninino lice se našlo na billboardima širom svijeta kao i na svim svjetskim zračnim lukama. Nakon te uspješne kampanje, Nina postaje zaštitno lice svjetski poznate draguljarnice i tvornice nakita Freywille. Njeno lice osvojilo je predstavnike te firme u Saudijskoj Arabiji, tako da se reklama s njenim likom nalazi i na dalekom Istoku, čime je Nina potvrdila svoj status i u tom dijelu svog posla.

Nina je predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije 2012. u Azerbajdžanu. Hrvatsku je predstavljala s pjesmom "Nebo" koju je sama napisala. Nakon Eurosonga počinje Ninina velika dvoranska turneja koja je obišla najveće dvorane u Jugoistočnoj Europi i koje su bile popunjene do posljednjeg mjesta među kojima su beogradska Arena, KC Dražen Petrović i Zetra kao najveći koncert turneje 'NeBo' na kome je bilo 18.000 ljudi.

Krajem svibnja 2016. Nina je izdala pjesmu "Dani i godine" koja je postala najslušanija pjesma godine prema nacionalnoj ljestvici Hr Top 40. Iste je godine održala veliki koncert u pulskoj Areni povodom 20. godišnjice svoje karijere. Nina je osim u izvođenju popa, R&B i soula angažirana i u izvođenju duhovne glazbe. Nastupala je na festivalu duhovne glazbe Bonofest 2013. i 2016. godine koji se održava u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. 

Nina Badrić je u vrijeme predizborne kampanje Ive Sanadera pjevala je za HDZ. 2013. godine svjedočila je na suđenju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija. Izjavila je da novac za nastup u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji nije dobila "na ruke" već preko računa te da o svom angažmanu nikada nije razgovarala s optuženim bivšim premijerom. U javnosti je poznata po religioznosti, i često ističe da svoj mir pronalazi u vjeri.

Nina Badrić osvojila je mnoge glazbene nagrade, a između ostalog više puta je pobijedila na dodijeli prestižne diskografske nagrade Porin.

  • 1998. Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu - za izvedbe na albumu Personality
  • 1998. Porin za najbolji album pop i zabavne glazbe - Personality
  • 2001. Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu - za izvedbe na albumu Nina
  • 2004. Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu - za izvedbu skladbe "Čarobno jutro"
  • 2004. Porin za pjesmu godine - "Čarobno jutro"
  • 2004. Porin za najbolji album pop i zabavne glazbe - Ljubav
  • 2004. Porin za album godine - Ljubav

Nina je osvojila i brojne nagrade Hrvatskog radijskog festivala (HRF), dobitnica je bosanskohercegovačke nagrade 'Index', koja joj je dodijeljena u Sarajevu u kategoriji najbolja ženska vokalna izvedba.