Pametno koristeći pjesmu provokativnog teksta i svoj izgled, Perry je brzo postala seks simbol koji je u mnogobrojnim izborima časopisa i web portala bila na samom vrhu ljestvica najseksi žena svijeta. Ujedno je odlično koristila činjenicu da na tržištu između svetica, kakvom se predstavlja Taylor Swift, i ekstravagantnih diva poput Lady Gage, nema prave konkurencije. Perry ima izgled djevojke iz susjedstva s izuzetnim seksipilom, koji može zahvaliti velikim plavim očima i dekolteom kojeg je nemoguće ignorirati, ali Perry nikada nije glumila sveticu. Otvoreno pokazuje svoj seksipil, a da ima i svoju „divlju stranu“ što je pokazala i udajom za otkačenog britanskog komičara Russela Branda.

Uzimajući u obzir tekst njezinog najvećeg hita, zvuči nestvarno da je Katy kćer dva pastora,cheeky te da je pjevala u crkvi do svoje 17 godine. Njezine gospel izvedbe nisu mogle proći nezapaženo, pa su je agenti primjetili te je, nakon što je napustila školu, 2001. godine u Nashvilleu izbacila svoj debitantski album Katy Hudson (kako joj je pravo ime) koji je pokazao potpunim promašajem.

Katy nije odustala od svog sna, preselila je natrag u Kaliforniju, promijenila ime u Perry i snimila rock album za Island Records koji, nažalost, nikada nije izdan. I kada je već počela gubiti nadu, pojavili su se ljudi iz Capitol Musica za koje je snimila, sad već dobro poznati album One of the Boys. Iako je već prvi singl s albuma, Ur So Gay pokrenuo priče, drugi, I Kissed a Girl, je pokrenuo lavinu. Pjesma je od Katy Perry u sekundi stvorila internacionalnu zvijezdu koja je punila novinske stupce. Iako je njezina majka bila jedan od najvećih kritičara pjesme, nazivajući je sramotnom, Perry je dobila Grammy nominaciju za najbolju žensku pop izvedbu, a One of the Boys je ostvario platinastu nakladu.

Perry je ubrzo počela puniti stupce i vezom s kontroverznim britanskim komičarem, Russellom Brandom, a par se i vjenčao 2010. godine u Indiji. Iste godine Perry je nastavila vladati top ljestvicama, prije svega hitom California Gurls, ali i pjesmama poput Teenage Dream, Firework, E.T. i Last Friday Night (T.G.I.F.) s albuma Teenage Dream koji je nominiran i na Grammyju za album godine. S pet No. 1 singlova na Billboard Hot 100, Perry je postala prva pjevačica kojoj je to pošlo za rukom.

I dok joj je išlo na top listama, nije još išlo u privatnom životu pa je njezin brak završio razvodom nakon samo godinu dana. To ipak nije utjecalo na njezin rad, dapače Perry se posvetila snimanjima i radu na novom albumu koji je nedavno ugledao i svjetlost dana. Sudeći po prvim singlovima Roar i Unconditionally, i nakon njezinog četvrtog studijskog albuma Prism, Perry će ostati vladarica svjetske pop scene.

Katy Perry i glumac Orlando Bloom bili su u strastvenoj vezi godinu dana no izgleda da bi se mogli pomiriti, bar ako je suditi prema nježnim dodirima koje su razmjenjivali na koncertu Eda Sheerana prošle subote u Los Angelesu. Obožavatelj je uspio slikati nekoliko fotografija bivših ljubavnika, koje su brzo preplavile društvene mreže, a na njima se vidi kako između pop zvijezde i glumca još uvijek nije nestalo strasti.

Katy Perry ima apsolutno sve što se traži od „pravog komada“. Ima seksipil, i to onaj koji može varirati od razigrane školarke koja osvaja svojom nevinošću, do otvorene zvijeri koja je svjesna svojih kvaliteta. Ima i onu divlju stranu koju ne skriva i koja, očigledno, nudi puno zabave. Je li Perry savršeni predmet muških maštarija?

I. Horvath


Izvor informacija: agencije