Mirjana Bohanec-Vidović rođena je u Zagrebu 2. listopada 1939. Kao djevojčica je bila jako siromašna, ali majka je pazila da njezina mezimica uvijek bude dotjerana. Tako je od djetinjstva stekla sklonost prema moda koju je doživljavala kao igru i odraz stila

Kad je maturirala morala se zaposliti i radila je na Radiju u fonoteci. Tamo je nakon radnog vremena slušala i imitirala Zinku Kunc i Mariju Callas. Ondašnji direktor Ivan Šibl preselio ju je u redakciju ozbiljne glazbe. Tamo je radila emisije popodne jer je prije toga bila na predavanjima na Glazbenoj akademiji. Izmislila je emisiju 'Operni solisti' koja se još emitira. Već tada je pjevala, a na koncertima ju je čuo tadašnji direktor Austrijskog kulturnog centra.

Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i postala operna pjevačica. Još kao studentica prošla je audiciju i nastupala u HNK-u u Zagrebu zajedno s Ružom Pospiš Baldani, Dunjom Vejzović i drugima.

Prvi put je nastupila u HNK-u u "Carmini burani" Carla Orffa, a režiser je bio Vladimir Ruždjak.  U 28 godina pjevačke karijere, najviše je nastupala u zagrebačkom HNK-u, a pjevala je i ansamblu Collegium musicum, riječkom HNK-u. U posljednjem nastupu pjevala je u operi "Nikola Šubić Zrinski" Ivana Zajca, u kojoj je najčešće i nastupala. Objavila je CD "Od opere do filma" na kojem pjeva 18 starih hrvatskih pjesama kao što su: "Hvala ti srce", "Marijana", "Kak taubeka dva", "Kad bi ove ruže male" i dr.

Proslavila se ulogom Ane Šafranek u filmu "Tko pjeva zlo ne misli" Kreše Golika, 1970. godine. U filmu je pjevala nekoliko melodija kao što: "Hvala ti srce" i "Fala". Glumila je u još nekoliko filmova i televizijskih serija.

Bila je generalna konzulica Republike Hrvatske u Hamburgu u Njemačkoj, 1999. i 2000. godine te pomoćnica ministra vanjskih poslova i europskih integracija u Upravi za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo od 2006. do 2008. godine! Organizirala je predstavljanja knjiga hrvatskih književnika, izložbe hrvatskih slikara te nastupe ansambala HNK-a, Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije, Ansambla LADO i dr. u Njemačkoj i Austriji.

Udata je za dr. Ivu Vidovića, dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja u Runjaninovoj ulici u Zagrebu.

Televizijske uloge

    "Putovanje u Vučjak" kao Šolcova (1986.)

Filmske uloge

    "Živi bili pa vidjeli" kao gospođa Klarić (1979.)
    "Skakavac" (1975.)
    "Živjeti od ljubavi" kao Vanda (1973.)
    "Tko pjeva zlo ne misli" kao Ana Šafranek (1970.)
    "Tri sata za ljubav" (1968.)

Unos:
D.Stern
Izvor:
http://dns1.vjesnik.hr/pdf/2002%5C01%5C06%5C26A26.PDF