Rođena je 10. svibnja 1944. godine u Dalatu u tadašnjoj francuskoj Indokini, a sada je Vijetnam, gdje je njezin otac bio guverner, potom su odselili u Novu Kaledoniju, prije no što su se skrasili u južnoj Francuskoj. "Moji su se roditelji razveli kad sam bila vrlo mlada, a moje emotivno poniranje trajalo je godinama", rekla je. "Vidjela sam da se moja majka bori da bi odgojila troje djece, napustila je studij da se uda za mog oca, pa je inzistirala da diplomiram a tek onda nastavim sa filmskom karijerom. Inzistirala je da diploma bude temelj moje neovisnosti. "

Nakon što se pojavila na nekolicini žanrovskih filmova, uključujući i trilere u režiji Roberta Hosseina, karijera Marie-France Pisier postaje zanimljivija. Godine 1974. glumi u Buñuelovom "Le Fantôme de la Liberté".

Marie-France Pisier je glumila i u filmu  "Barocco" (1976.), redatelja André Téchinéa, za koji je osvojila César nagradu za ulogu prostitutke s bebom a s njom su glumili Isabelle Adjani i Gérard Depardieu. Kasnije je igrala Charlotte Brontë, uz Isabelle Adjani (kao Emily) i Isabelle Huppert (kao Anne) u Téchinéovoj "Les Soeurs Brontë" (1979.).

Njezina izvedba neurotične supruge u "Cousin Cousineu" (1975.) Jean-Charles Tacchella, oduševila je američke filmaše i dovela je do uloge glavne uloge u "The Other Side of Midnight" (1977.), gdje se pojavljuje kao naivna francuska djevojka koja, izdana od američkog pilota, počinje koristiti muškarce za stjecanje novca i moći.

U filmu "Chanel Solitaire" (1981.), je portretirala dizajnericu Coco Chanel, potom biva sjajna Madam Verdurin u Ruizovoj prilagodbi Prousta "Le Temps Retrouvé" (1999.), potom i "Combat d'Amour en Songe" (2000.) istog redatelja. U novije vrijeme, bila je dio francuskog novog vala, Dans Paris (2006.).

Djetinjstvo i razvod roditelja kao inspiracija za dva fantastična filma

Marie-France Pisier je i režirala dva odlična filma, "Le Bal du Gouverneur" (1990.), u kojemu glumi Kristin Scott Thomas a radnja je većim dijelom autobiografska jer obrađuje djetinjstvo Marie-France Pisier u Novoj Kaledoniji na Tihom oceanu, a slično je i s " Comme un Avion" (2002.), koji je obiteljska drama temeljena na smrti roditelja Marie-France Pisier.

Pisier je bila velika braniteljica prava žena i prava na pobačaj. Preživjela je karcinom dojke devedesetih godina. Prvi muž bio je odvjetnik Georges Kiejman i otac je njezinog sina i kćeri. 66-godišnja glumica je 24. travnja 2011. pronađena je mrtva u svom bazenu i vjeruje se da je utopila. Tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy javno je izjavio da priziva "njezinu veličanstvenu eleganciju rođenu u najsavršenijoj jednostavnosti".

Nadživjeli su je njezin drugi suprug poslovni čovjek Thierry Funck-Brentano, njezin brat, Gilles Pisier koji je čuveni francuski matematičar i akademik; i sestra, Evelyne koja je bila supruga francuskog političara i osnivača Médecins Sans Frontières, Bernarda Kouchnera koji je kao humanitarac djelovao i na području Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata.