Pedesettrogodišnja Caruana Galizia je vozila od svog doma u Mosti, gradu u blizini Vallette, glavnog grada Malte, kada je bomba eksplodirala tolikom snagom da je vozilo preletjelo preko zida i zaustavilo se u polju, izvještava agencija AP.

Muscat je rekao da je novinarka poginula u "barbarskom napadu" koji predstavlja napad na slobodu govora. Muscat je ubijenu novinarku nazvao "jednom od mojih najžešćih kritičara, na političkom i osobnom nivou", ali je također rekao da je napad na nju "neprihvatljivo nasilje". Caruana Galizia je razotkrila da su Muscatova supruga Michelle, kao i Muscatov ministar energetike i šef kabinet, posjedovali kompanije na Panami, dok Muscat i njegova supruga negiraju te navode. Čelnik opozicije Adrian Delia ubojstvo novinarke je nazvao političkim. Caruana Galizia bila je pred tužbom za klevetu zbog članaka koje je objavljivala na svom blogu, a prije dva tjedna je prijavila policiji da prima prijetnje.

Assange ponudio nagradu!

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange ponudio je nagradu od 20.000 eura za informaciju koja bi dovela do njenih ubojica. (E on je faca! yes)

Unos: D.Stern
Izvor: Agencije