Mjenjaju ploču partijski mediji koje predvodi Index i više im u fokusu nije lopovluk Ivice Todorića koji je upropastio vlastitu tvrtku, izvukao miljardu i pol kuna u zadnje dvije godine za svoje hedonističke potrebe, ostavio nula kuna na računu svoje firme u ožujku...nego je u fokusu "Lex Agrokor" koji je spasio radna mjesta i hrvatski BDP.

Priča u kojoj nema nevinih

Krive Ramljaka iza kojeg ostaje 1,8 milijardi kuna plusa na računu Agrokora, napadaju Martinu Dalić, krivi su savjetnici koji su stabilizaciom Agrokora pokazali stručnost, populistički oko njihovih naknada konstruiraju afere kao da ih se plaća iz proračuna, a ne vjerovnici koji ne vide nikakve probleme u njihovim naknadama koje su normalne u svijeti biznisa. Uglavnom, da se radilo po željama Indexa, oporbe i njihovog Todorića, tek to bi bila katastrofa, kaos i pljačka!

Pa ne mislite valjda da je ministrica Dalić satima sjedila za radnim stolom i sama sa sobom radila na zakonu, naravno da je u to bilo uključeno mnogo ljudi! Možda je trebalo provesti Linićeve predstečajne nagodbe u "Agrokoru", da bi naši ljevičari bili zadovoljni? Da, baš je "Gredelj" divan primjer kako se to fenomenalno može odraditi... I baš ono...na dobrobit čitave zajednice a najviše radnika. Lijepo su poharali hrvatsko gospodarstvo predstečajnim nagodbama! A tek šta su od hrvatskog sela učinili pogodujući uvoznom lobiju i Todoriću! I sad su užasno zabrinuti zbog mailova! Znate, kad ne bi za političare osjećala takav prezir, tada bih se svakoj našoj oporbi divila kako je pametna. Ali ovako...vidjeli smo ih sve na čelu države...i znamo da su se svi na vlasti ponašali podjednako ulizivački prema bankama a podjednako vlastiti narod tjerali na paničan, masovan bijeg iz zemlje!

Tko prati politiku, treba pod hitno prestati jer to je put u ludilo

Poanta je da svi gledaju isključivo osobne interese i eventualno interese svoje obitelji i evo -Dalićka i frendova, poanta je da mi koji smo ostali tu svatko iz svojih razloga, trebamo već jednom shvatiti da od političara ne trebamo očekivati neka rješenja, u smislu naših interesa kad veliki igraju monopoly. U konačnici, nije "voljeti svoju zemlju" uzeti malo zemlje u teglicu i svuda je sa sobom nositi! Ionako smo dio velike zajednice država. Zamislite živote svih nas da nema toliko nezaposlenih, blokiranih... Tko god bio vlasnik "Agrokora" biti će sigurno bolji za širu zajednicu od dosadašnjeg. Ljudi će dobivati plaće, biti će veseliji, ostajati će tu...

Stalno se oglašavaju predavanja o strukturnim fondovima EU. Toliko je novca neiskorišteno! Treba otvarati male obrtiće i vjerovati da su čuda moguća. Ili pljunimo u šake i bacimo se svi na uzgoj marihuane. Medicinske naravno. Pa da vidimo hoće li turisti za nas reči da smo kiseli! Jer čini se kao da smo zakasnili, povjesno gledano, da kao društvo dotaknemo dno. Tu smo negdje tik iznad njega. Živimo u stanju vječne nade, koja nam ne dopušta da potpuno sagorimo kako bismo se preporodili. Djecu trebamo učiti odgovornosti! Njih! Iako je to s ovim primjerima u okolini, prilično teško...ali treba biti uporan! 

 

Alma Vraganić-Brkić