Očigledno je da je i izborom čelnika SDP-a, na hrvatskoj poltičkoj sceni došlo do smjene generacija. Mladi trebaju voditi ovu zemlju! Mladi. Podrška Plenkoviću. Podrška Bernardiću. Podrška Zdravku Mariću. Podrška Bruni Esih. Podrška Tolušiću. Podrška Vulinu. Podrška Sinčiću i Pernaru.

To je super jer je zasigurno odmak od prošlosti i okrenutost problematici današnjice. Bernardiću svakako treba zaželjeti da uspije u održavanju i jačanju stranke jer, što god vi ili ja o SDP-u mislili, ona je nužna za održavanje demokracije. A bonus je svakako i čišćenje od ljigavaca u HDZ-u i SDP-u. Ako sada napravi koji dobar populistički potez primjerice da makne Opačićku -ženu ženomrsca koja je vodila socijalu, počet ću ga simpatizirati.

Odličan učenik, student...sam financirao studij, zaslužuje totalni respekt. Pomalo sam razočarana da nije radio jedne minute u nekom "ozbiljnom poslu", gdje je odgovornost ogromna, jer Bernardić nema tih znanja, treba ih ipak proživjeti, od prvoga dana je na državnim jaslama, cijeli staž, takav ne može ni sanjati što su potrebe radnika ove zemlje?

Ali evo; nakon gomile pravnika i ekonomista -jedan koji ima razvijenu i formalno priznatu logiku što je izlazna kompetencija studija kojeg je završio tako uspješno. 

Bernardić je na svojoj koži mogao osjetiti sav "raskoš" stranačkog spletkarenja i podmetanja

Izabran od strane manje lijeve svjetonazorske varijante a politički učitelj bio mu je Milan Bandić, a ljubav je počela pucati u gradskoj skupštini, pa su na jednoj sjednici morali su intervenirati čak i zaštitari. cheeky SDPovci su se sprdali kad je napuhao 0,94 i ostao bez vozačke, aludirajući na to da se isto dogodilo i njegovom "političkom mentoru". A samu informaciju novinarima je navodno javio Maras prije nego što se Bernardić stigao naspavati nakon noćnog provoda. 

Ni sa svojim prethodnikom Milanovićem nije bio u najboljim odnosima. Puklo je kad ga nije podržao u utrci za gradonačelnika Zagreba, a zatim na izborima za šefa zagrebačkog SDP-a. 

Uz Bernardića se ne vežu afere. Vozi automobil iz 2007. i za razliku od većine političara njegova imovinska kartica nije bogata. Stana nema. Učinio bi puno za SDP kada bi od partije napravio stranku, kada bi destruktivnu doktrinu preinačio u nešto konstruktivno i kada bi vratio inteligenciju i struku. Ako uspije jedno od toga, već je puno napravio. Vjerujem da momak nije loš, ali ako se ne riješi Milanovićeve ekipe unutar vodstva, HDZ nema ozbiljnu politicku konkurenciju

Bernardić će uspjeti samo ako se odrekne KPH i SDP očisti od ološa koji se u njemu posakrivao.  A puno bi značilo da kao lider ljevice od ljevičara u Hrvatskoj napravi tolerantne ljude koje poštuju tuđe mišljenje i diskutiraju s argumentima, a ne galamom i napadima na osobnoj razini. I da prestane u 21. stoljeću kao političar novije generacije govore počinjati sa "Drugovi i drugarice". 

Na čelu SDP-a treba biti pravi socijal-demokrat, a ne socijalistički demokrat.

Sretno Bernardiću!