Prometni ćep koji je 600-700 bezobraznika jučer napravilo, izazvao je nervne slomove onih koji su žurili na posao. Prosvjed i blokada prometa "velikih legalista i pobornika zakonitog postupanja" nisu najavljeni policiji, nisu dakle niti odobreni, pa su time izložili građane svakakvim opasnostima,  naštetili poslovanju i gospodarstvu, ograničavajući pristup javnim servisima. Uz to; turistička sezona je počela vrlo optimistično diljem Hrvatske, i hvala Bogu da će se barem kroz turizam, sliti nešto u naš Hiroshima proračun -kakvu sliku Zagreba će ponijeti doma brojni turisti koji se u njemu nalaze???

Ovakav pritisak je ucjenjivački i krajnje podao. I sad -kako smo grozni što ne podupremo njihovu "pravednu borbu"!?!

Nek prosvjeduju. Njihovo demokratsko pravo. Zašto nisu blokirali Markov trg, kad su takvi frajeri??? Oni jedini smiju do gore! Zašto tamo ne prosvjeduju, nego blokiraju najprometniju ulicu u Zagrebu i to za vrijeme jutarnje špice. I onda očekuju da će netko biti solidaran? 

I ja sam porezni obveznik pa tako smatram, da imam pravo neometano doći u Gradsko poglavarstvo a zadržavam pravo na svoje demokratsko mišljenje da ako taksiste boli ona stvar za druge građane (što su pokazali ovim potezom) onda i mene boli ona stvar za njih.

Ma veliki su to poštenjaci

Uzeli su po nekoliko koncesija neki imaju na terenu i po osam vozila a ni jedan nije u sustavu PDV-a (kao ne prelazi im promet). Imali su monopol godinama, naplaćivali ljudima kako god im je palo na pamet. Ne poznam osobu iz Zagreba koja nije prevarena od zagrebačkih taksista! Sad kad je došao Uber koji ima sistem prijave i eliminacije lopovskih vozača kao što su bili dosadašnji monopolisti; samo što balvane nisu postavili!!! Pa šta su radili Cameu, Orixu i svima koji su se pojavili??? Bilo je i premlaćivanja i svega... Ma jedva čekam da roboti za koju godinu preuzmu taksiranje pa baš da vidim od čega će preživljavati šahisti s Gupčeve zvijezde! 

Često se vozim taksijem a nikad u životu nisam dobila račun. Doživljavala sam taaakve neugodnosti da je to strašno! Od pokušaja silovanja, lascivnih pitanja, naplaćivanja ofrlje, nedolaska na poziv koji je dispečer potvrdio 3 puta, vožnje kao da idete iz Zagreba preko Krapine u Split itd.. Da ne govorim kako voze s krntijama koje po više zakonskih osnova ne bi nikako smjele biti na ulicama!

Dragi taksisti, dosta ste se nas napljačkali! Došlo je vrijeme da radite i borite se za preživljavanje. Kao i svi mi.

A.D.Brkić