No zaista, na studijima je bilo gotovo nemoguće ne naletiti na nadobudnog znanstvenog novaka, koji je agilno čitao naše gluposti i svoju odanost ideji akademskog poštenja, štitio kao da mu je zadnje u životu. Kad je čovjek mlad i pun entuzijazma i ideala, čini to iz apsolutnog uvjerenja da čini pravu stvar.

Dakle, sigurna sam da bi se svatko kome su znanstveni radovi bivali vraćeni; uz dobivanje minus bodova, kao što su meni, radi nepravilnog apostrofiranja koje se tretiralo kao "akademsko nepoštenje", s punim pravom rekao -ministar znanosti i obrazovanja ne može biti osoba koja je vlastitim primjerom pokazala da ne drži do akademskog poštenja. Gotovo da ne postoji grijeh koji teže kompromitira ministra znanosti i obrazovanja. Isto k'o da za ministra zdravstva instaliraju onog koji je nemarom prema pacijentu prouzročio njegovu smrt!

No, znate što je jedini problem? Prepisuju (gotovo) svi. Ne apostrofiraju pravilno (gotovo) svi. Sve smo to radili i mi. I kamo puste sreće da su svi naši grijesi prema zajednici s time prestali. Ali nisu.

Ne relativiziram. Samo razjašnjavam. Dakle oni koje sam stavljala u zagrade i koji su bili pošteni, pametni i radoholičari -pobjegli su iz ove države glavom bez obzira. Naravno, jer tko bi ostao u ovom talogu (s kojim siromaštvo nema previše veze), nepotizma, napredovanja u znanstvenoj hijerarhiji po partijskoj liniji, ljubljenja u guzicu potpuno prosječnih umova, prodaje ocjena, ševe za dvojku itd.  Mislim tko normalan? (I još pri tomu ga baka mora financijski potpomagati.) Dakle, tko god je zaista kalibar -pobjegao je odavde ili to namjerava. Kako onda vi mislite da bi takvi sjedili u ministarskoj kancelariji kad NJIH TO UOPĆE NE ZANIMA?!? Stoga -ostaju cinkaroši (ili kako smo ih nazivali "p**de) koji, da se razumijemo -isto prepisuju ali i cinkaju pa se njihovo prepisivanje ne kuži i oni ležerniji kojima nije tada padalo na pamet da će postati ministri.

Najbolji dokaz za moju teoriju vam je činjenica da je gospodin Vlatko Silobrčić, koji je prijavio akademsko nepoštenje ministra znanosti i obrazovanja, potpuno diskreditiran kao  čovjek i kao političar te dokazani lažljivac, koji u ovom slučaju ne iznosi istinu jer ga boli nepoštenje. Jer, kako god okrenete bio je (u najmanju ruku) nepošten prema Imunološkom zavodu, koji je hrvatska institucija od kapitalne strateške važnosti, a kojim je rukovodio i o kriminalu u istom davao lažan iskaz. Znači gospodin Silobrčić govori o ministru iz druge stranke, prokazujući ga za grijeh koji je dječja nepodopština u odnosu na one grijehe gospodina Silobrčića s kojima je javnost upoznata. Pišem o oročenim novčanim sredstvima Imunološkog čiji je gospodin Silobrčić, bio predsjednik uprave. Znate... Onaj Imunološki s čijim ljudima se loptaju već godinama a za to vrijeme trošimo ogromnu lovu da (puno skuplje) uvezemo ono što su proizvodili oni!!!

Mediji koji se smatraju glavnim, to prenose kao relevantnu vijest, bez da ponude javnosti čitavu istinu. Da živimo u uređenoj državi gospodin Silobrčić je odavno trebao završiti u Remetincu zbog kriminala u Imunološkom, ali kao i uvijek ideološki obojeni Uskok štiti ljevičare. A znamo da se ljevici u Hrvatskoj sav posao svodi na ismijavanje, sotoniziranje i optuživanje ideoloških protivnika. Međutim, kad im se posreći da dođu na vlast ponašaju se puno bezobraznije prema biračima od onih po kojima su pljuvali. E eto, to vam je naša -hrvatska priča! Slijedeći problem jest -TKO ULAZI U POLITIKU U HRVATSKOJ? Mislim na psihološki profil. Najlošiji ljudi. Ulizice, skorojevići, neradnici, lopovi. Zar vi zaista mislite da je jedino ministar znanosti i obrazovanja, "akademski nepošten"? Stvarno mislite da su svi ovi u Saboru, bili akademski pošteni??? Uzgred; Martin Luther King je svoj čuveni govor "I have dream" koji je ušao u povijest kao najbolji ikada i nenadmašan -plagirao od pastora Archibalda Careyja o čemu postoje dokazi.

Ono što je zaista grozno i za društvo opasnije od akademski nepoštenog ministra su te uzajamne ucjene kojih su prepuni mediji i koje produbljuju podijeljenost našeg društva i što je za nas kao narod ipak najgore od svega lošeg. A da uopće ne govorim o tužakanju po stranim portalima. Uvijek ideološki isti. Pa zašto tako ljudi??? Vjerujte dok nisam pročitala tko je prijavio akademsko nepoštenje, bila sam apsolutno za smjenu ministra. No to me je SAMO motiviralo da istražujem. Čisto ko suza -ideološka stvar. E to je naša tuga. To! Umjesto da neki standardi budu neupitni i nepodložni bilo čijem lobiranju i politizaciji... Dajte probajte naći nešto o sukobima u Knesetu ili o prepisivačkim aferama izraelskih članova vlade, na relevantnom globalnom znanstvenom portalu? Nećete sigurno.  Kaj mislite da oni ne prepisuju? Ahahahahaha...

Alma Draganić-Brkić