Krv Vam Vašu imperijalističku. Na jednom kraju svijeta djeca gladuju, a Vi umjesto da ih nahranite, Vi na drugoj strani kupujete oružje, a na trećoj istim ubijate drugu djecu. Dvostruko ih ubijate! A koliko ste tek siročadi za sobom ostavili?

Prolili ste nevine krvi po svijetu koliko ste nafte iz zemlje izvadili. Krvava je to nafta, krvavo je zlato, krvavi su dijamanti, krvav je to novac, a krvave su Vam i ruke, makar Vi toga u sljepoći Vaših duša niste svjesni. Razorili ste gradove, natopili pustinje krvlju, uništili tisućama godina stare civilizacije!

Zar je moguće da Vam život djeteta vrijedi 1$, koliko košta metak u cijevi?

Zar Vi niste nečiji roditelji?

Zar Vi niste nečija djeca?

Ne, Vi ste psi rata, robovi novca, robovi pet starih prdonja i njihovih bolesnih umova. Robovi bez duše i trunke savjesti. Lutke na koncu vjerskih, političkih i imperijalističkih luđaka. To ste Vi. Ali naravno Vi niste krivi. Kriv je ljudski rod, jer stoljećima puši te glupe priče i šutke gleda što radite. Vi, Vi ste samo termiti koji se selite s jednog mjesta na drugo dok ostatak ljudskog roda mirno gleda kako jučer pada Vukovar, sutra Alep, a preksutra tko zna koje mjesto na svijetu, dok njihovi građani s vrećicama u ruci zahvaljuju što su uopće živi.

Sramim se ovakvog ljudskog roda.

Hamed Bangoura