Mladost je sama sebi dovoljna. I sad se ne mogu sjetiti niti jednog straha iz tog doba a sigurno sam ih imala. Bila su to skromnija vremenima i ne znam da li je zaista bilo jednostavnije ili mi nismo komplicirali. Poprilična materijalna bijeda, mjereći je današnjim mjerilima, ali nije se osjećala takvom... Vjerojatno je upravo naše nekadašnje iščekivanje bolje budućnosti, jedna od dragocjenosti koju smo ih na putovanju u "blagostanje“ izgubili.

Svijet je par mjeseci nakon Bowiea, izgubio i Princea Rogersa Nelsona! Jedinstven umjetnik. Uvijek ga povezujem sa svime što mi je bilo divno i dragocjeno. Bowie me je znao i ubedirati ali Prince... Komponirao je i reproducirao čistu erotiku!

7 Grammyja, Oscar, Golden Globe... Bio je jedan od najvažnijih, umjetnika svih vremena, a ujedno i jedan od najzagonetnijih. Uvijek sam obožavala velike umjetnike koji su zadržali auru nedodirljivosti. Koji se nisu prostituirali. On je bio taj i gotovo.

Agencije prenose da ga je pokosila gripa... Dobro; za pretpostaviti je da mu ni droge baš nisu ojačale imunitet... U osamdesetima, u vrijeme kada su megazvijezde poput Michaela Jacksona, Bruce Springsteena i Madonne, objavljivali album svake tri godine Prince je bio plodan do gotovo neljudskog stupnja. Svirao je gotovo sve instrumente na prvih pet albuma. Savršeno je plesao. Skladao... Toliko talenata... Baš šteta. Iako visok metar i žilet bio je čak i odličan košarkaš... Ševio je najljepše slavne žene tog doba. Među njima i Kim Bassinger kao izuzetak od njegove tvrdokorne preferencije crnih žena.

Popratni učinak te neiscrpne stvaralačke energije bila je sklonost ekscentričnom ponašanju, a njegova promjena imena u znak (!!!) bila je neshvatljiva i njegovim najgorljivijim pristašama. Prince je bio hibrid rocka, popa i funka, s tekstovima koji pozivaju na seks. "Purple Rain"! Ufff... "Little Red Corvette"!

Vjerovali ili ne -Prince mu je bilo pravo pravcato ime. Njegovi roditelji, Mattie Shaw i John Nelson, bili su glazbenici a znate da su umjetnici skloni klincima davati bizarnija imena. Časopis "Rolling Stone" je objavio jedan Princeov intervju u kojem se prisjetio siromaštva dok je bio klinac: "Kad bih bio gladan, otišao ispred 'McDonald'sa' i mirisao hranu izvana. To sam smatrao večerom ili ručkom". Zamislite to! Dosegnuti takve visine a kao klinjo si nije mogao kupiti hamburger, a? Na njega se ugledajte klinci!

Napisao je i prekrasnu pjesmu "Nothing Compares 2 U" za Sinead O'Connor. Puno je pisao i komponirao za druge!

Zbog pripadnosti Jehovinim svjedocima, Prince nije psovao u pjesmama iako tekstovi npr."Darling Nikki", "Little Red Corvette" ne bi bili niti malo eksplicitniji i da je.

Samo novinari koji dobro pamte cheeky
Rijetko je davao intervjue, jer su ga užasno nervirale dvije stvari: da mu novinari snimaju glas i da hvataju bilješke dok pričaju s njim, jer to smatra jednako nepristojnim kao i slanje SMS poruka tjekom razgovora. Novinari koji su imali sreću da s njima progovori morali su se oslanjati na memoriju ...

Inzistirao da njegova bude zadnja baš u svim kreativnim pitanjima, tako da iako većina njegovih spotova iz tog razdoblja ima "službenog" režisera, pravi režiser bio je -osobno Prince. Časopis "Rolling Stone" navodi i da je Larryja Williamsa, potpisanog kao redatelja spota "When doves cry" (isto ufff), pjevač poslao van s štosom porno-časopisa i rekao mu da slobodno uživa, dok on izrežira i snimi spot.

Kad smo već kod spotova iz osamdesetih, "Little red corvette" bio je drugi spot koji je MTV neumorno vrtio. Prvi je bio "Billie Jean" Michaela Jacksona.

Tijekom devedesetih počeo znatno manje zarađivati, no svejedno je svoju rezidenciju držao potpuno funkcionalnom tijekom cijele godine. Tamo je bilo kompletan tim za cattering, deset krojača i osoblje zaduženo za snimanje... Ako Princeu puhne da svrati i snimi neku pjesmu. To zadovoljstvo ga je koštalo pola milijuna dolara godišnje.

Priča o upoznavanju i zaljubljivanju glazbenika i njegove prve žene Mayte Garcia prestravila bi svakog roditelja koji ima kćer. Mayte je svom idolu (također i idolu njene majke) slala videozapise kako pleše trbušni ples uz njegove pjesme. Tada je bila maloljetna, a Prince je, zainteresiran, nastavio dopisivanje s njom dok nije napunila 18 godina. Izvori tvrde da je Mayte tako bila među prvima koji bi čuli njegove nove pjesme, pošto ih je prvo slao njoj. Ona bi njemu "vratila" snimak sebe kako čaga uz tu pjesmu ... Kasnije je počela kod njega raditi kao prateći vokal i iplesačica, a vjenčali su se 1996. kada je Mayte imala 23 godine. Iste godine dobili su sina, koji je umro tjedan dana nakon rođenja. Razveli su se tri godine kasnije. Njoj je posvetio i pjesmu 'Most Beautiful Girl in The World'. Prekrasna žena.

E a ovo je genijalno... Kada je snimio "The black album", Prince je doživio spiritualnu krizu i zamolio izdavačku kuću da ne izdaje album, uvjeren da su sve pjesme grozne. Album ipak izdan 1994. Prince je u svoj spot "Alphabet street" sakrio poruku koja se vidi samo na sekundu, a glasi "Ne kupujte ' The black album'. Žao mi je".smiley

Prince je tijekom 40-godišnje glazbene karijere prodao više od 100 milijuna albuma. Dobitnik je Oscara u kategoriji 'Best Original Score za "Purple Rain" 1985. godine. Dobitnik je sedam Grammyja i jednog Zlatnog globusa. Napisao je preko tisuću pjesama, što za sebe, što za ostale glazbenike.

Prince je pisao, skladao i producirao potpuno samouk. 

Počivao u miru ti neobični i beskrajno talentirani čovječe od metar i žilet. Bio si koncentracija života!

...Sad idem pustiti "Cream" i zamislit ću da sam u Saloonu!  

Alma Draganić-Brkić