Ilica je primjer koji imamo u središtima svih gradova, ne samo u Hrvatskoj, gdje propadaju i nestaju važni urbanistički sadržaji. Umjetnost i kultura mogu vratiti te sadržaje kroz umjetnički taktiku vratiti umjetnost i kulturu u društvo. Projekt Ilica/Q’Art vodi računa o tome da komercijalnost ne prevlada te da kriterij umjetnosti ostane ključni pri predstavljanju sadržaja.

Programi će se održavati na Rokovom perivoju (umjetnost, glazba), parku ALU, u devet praznih dvorišnih prostora, a 20 uličnih izloga postaje izložbeni prostor studenata i umjetnika.

U parku između Ilice i Dalmatinske svakoga dana će se prikazivati filmovi za djecu i odrasle na otvorenom, a i Britanski trg će biti scena za umjetničke događaje.Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja glazbeni je partner Projekta Ilica Q’ART koji će od 18. do 25. svibnja oživiti ovu zagrebačku ulicu i njene zapuštene i neiskorištene prostore. Tome će svakako doprinjeti i mladi ambasadori elektronske glazbe okupljeni oko portala Klubskascena i nagrade Ambasador koja se dodjeljuje uz potporu HDS ZAMP-a.

Uz suradnju s HDS ZAMP-om, tijekom trajanja festivala svakodnevno od 17 sati, posjetitelje popularnog “Britanca” očekuju elektronski beatovi i zarazni grooveovi čak šestoro DJ-eva, dobitnika nagrade Ambasador, kojima je zajednički nazivnik poletna kreativnost koja ne poznaje žanrovske ni stilske granice.

Raspored preostalih nastupa:

UTO 22.05.:
TOM BUG (House, funk, disco)
Ambasador Award 2017. Winner – Najbolji hrvatski house DJ

SRI 23.05.:
FABIAN MATEŠA (Deep house, electro)
Ambasador Award 2017. Winner – Newcomer godine

ČET 24.05.:
XED (Electro, hip hop, funk)
Ambasador Award 2016. Winner – Najbolji electro/industrial DJ

PET 25.05.:
ANA ANTONOVA (Deep house, acid, synthpop, tech house)
Ambasador Award 2016. – Dama HR elektronike