Dragi bivši mužu,


Ništa me nije tako razveselilo kao tvoje pismo. Istina je da smo ti i ja bili sedam godina u braku, mada ti nisi bio ni blizu dobrog muža. Ja gledam seriju House na televiziji ne bih li se isključila od tvog konstantnog prigovaranja svemu i svačemu... i politici, i nogometu i svijetu a najviše meni. Šteta što to ne pomaže.
Primjetila sam da si se prošli tjedan ošišao i obrijao, ali prvo što mi je palo na pamet bilo je: "Izgleda kao očerupan pijetao". Moja majka me je naučila da, ukoliko nemam da kažem  ništa lijepo, nek šutim.
Kada si pripremao moje omiljeno jelo, mora da si me pobrkao sa mojom prijateljicom, jer ja sam prestala jesti svinjetinu još prije šest godina, kada sam imala problema sa kolesterolom.
Otišla sam spavati iako sam primjetila na tebi tu novu pidžamu, zato što je cijena još bila zakačena na njoj. Molila sam Boga da je to samo slučajnost jer me prijateljica tog jutra tražila na posudbu 100 kuna, a cijena te pidžame bila je 99,99 kuna.
Usprkos svemu, ja sam te još uvijek voljela i osjećala da mi još možemo biti zajedno. Zato, kad sam saznala da sam  dobila 10 milijuna kuna na lotu, dala sam otkaz i kupila nam dvije karte za Pariz.

Kad sam došla kući, ti si već bio otišao.
Pretpostavljam da se sve ovo događalo s razlogom. Nadam se da imaš ispunjen život, kakav si oduvijek želio.

Odvjetnik mi je rekao da zbog pisma koje si mi napisao neću morati da ti dam ni prebijenu lipu. Vodi računa o sebi.

Tvoja bivša žena, prebogata i slobodna.PS: Ne znam da li sam ti ikada rekla, ali moja prijateljica Karla se rodila kao Karlo, čisto da znaš...