Alfred Hawthorne Hill rođen je 21. siječnja 1924. u Southamptonu , na južnoj obali Engleske. Njegov otac, Alfred Hill (kasnije poslovođa prodavaonice kondoma) i djed Henry Hill su bili cirkuski klauni. Nakon što je napustio školu, Hill je radio kao mljekar, operater mosta, vozač i bubnjar prije nego je postao pomoćnik voditeljice scene s revijalnim turnejama. U Drugom svjetskom ratu, bio je mehaničar, vozač kamiona i operater reflektora pri iskrcavanju u Normandiji. Inspiriran "zvijezdom komičara" iz britanske glazbene dvorane , Hill je krenuo u show business.

Njegov prvi nastup na televiziji bio je 1950. godine. Osim toga, pokušao je s sitcom antologijom, Benny Hill , koji je vodio od 1962. do 1963. godine, u kojem je igrao drugačiji lik u svakoj epizodi. Godine 1964. glumio je Nick Bottoma u produkciji televizijskog filma s cijelom zvijezdom " A Midnight Night's Dream " William Shakespearea . Također je radio program pod nazivom Benny Hill Time , na Light Programme BBC Radio , od 1964. do 1966. Bio je to tematska emisija, poput epizode Jamesa Ponda, 0017, u "From Moskva s ljubavlju" i njegova verzija "The Beatlesa".

Benny Hill Show kombinirao je komediju uživo na filmu i snimljenim segmentima, a njegov humor se oslanjao na slapstick i parodiju. Česti glumci na njegovu showu tijekom BBC-jevih godina bili su Patricia Hayes , Jeremy Hawk , Peter Vernon, Ronnie Brody i njegov suautor od ranih 1950-ih do ranih 1960-ih, Dave Freeman . Niski, ćelavi Jackie Wright bio je čest glumac koji je u mnogim skečevima morao podnijeti Hilla koji ga je lupkao po vrhu ćelave glave. :-)

Hill je uglavnom ostao na BBC-u do 1968. godine, a kasnije se njegova emisija preselila s BBC-a na Thames Television, gdje je ostala do  kraja 1989. godine. Serija je prikazivala Hillove talente kao maštovitog pisca, stripskog izvođača i impresionista. Možda je kupio skripte od raznih komedijskih pisaca, ali ako je tako, nikada nisu primili zaslužno odobrenje (postoje dokazi da je 1976. godine kupio skriptu jednog od svojih redovitih glumačkih članova, Cherrija Gilhama).

Od početka osamdesetih godina nastupila je skupina atraktivnih mladih žena, poznata kao "Hill's Angels". Oni bi se pojavili ili sami u plesnom slijedu. Sue Upton je bio jedna od članova anđela. Kasnije su prikazivale i "Hill's Little Angels", skupinu slatka djece uključujući i obitelji Dennisa Kirklanda (redatelja showa) i Sue Upton.

Kao odgovor na optužbe o seksizmu, branitelji Hilla rekli su da je emisija koristila tradicionalne stereotipove komične kako bi odražavala univerzalne ljudske istine na način koji nije bio zlonamjeran i temeljno bezopasan.

Skidanje njegove emisije bio je poražavajući za Benny Hilla (ili, kako je to rekao jedan od glumaca rekao, "počeo je umirati"), a ono što je uslijedilo bilo je samoprijetljivi pad njegovog zdravlja.

Godine 1990. nastala je nova emisija s Hillom i njegovim uobičajenim timom, nazvanim Benny Hill's World Tour: New York! , U veljači 1992., Thames Television, koja je dobiva neprekidne zahtjeve gledatelja za ponavljanje The Benny Hill Showa , napokon emitira niz preoblikovanih emisija. Hill je umro 20. travnja 1992. godine, isti dan kada je stigao novi ugovor s Centralne nezavisne televizije, s kojom je trebao napraviti niz emisija. Odbio je konkurentske ponude od Carltona i Thamesa.

Njegove emisije su bile vrlo popularne na francuskoj televiziji, a glumci su preslikavali sve dijalog na francuskom. Michael Jackson bio je obožavatelj Hill-a "on je tako smiješan!" Tijekom Bennyjeve bolesti, posjetio ga je Jackson, koji je bio u Velikoj Britaniji na turneji.

U emisiji "Benny Hill: Najomiljeniji klaun svijeta", snimljenoj neposredno prije njegove smrti, pojavili su se: Burt Reynolds , Michael Caine , John Mortimer, Mickey Rooney i Walter Cronkite te izrazili zahvalnost i divljenje prema Bennyjevom humoru.  U intervjuu The Observer američki reper Snoop Dogg izjavio je da je obožavatelj Benny Hilla. 

Nikada nije imao vlastiti dom, ženu, automobil...

Hill nikad nije posjedovao vlastiti dom u Londonu, a umjesto toga je radije iznajmljivao stan, u Londonovoj četvrti Queen's Gate. Nikada nije posjedovao automobil, iako je znao voziti.
Unatoč tome što je mnogo puta bio milijunaš, nastavio je s štedljivim navikama, kao što je kupnja jeftine hrane u jeftinim supermarketima, pješaćenje a ne plaćanje taksi, stalno krpanje i popravljanje iste odjeće...

Odbio je popraviti krov svoje majke jer je bio "previše skup" a nakon smrti, vodio je obiteljsku kuću u Southamptonu kao majčino svetište  i nije ništa promijenio.
Hill se nikada nije ženio niti je imao djecu. Zbog svoje ekscentričnosti, kružile su glasine da je bio homoseksualac, ali on im se uvijek smijao.

Hill je bio ogroman frankofil i uživao je u posjetu Francuskoj , osobito Marseilleu , gdje je sve do 1980-ih mogao anonimno izlaziti u kafiće, putovati na javnim prijevozom i družiti se sa lokalnim stanovništvom. Fluentno je govorio francuski a znao je i njemački, holandski i talijanski. Putovanja su bila jedini luksuz no i tada je odsjedao u skromnom smještaju, a ne onom s pet zvjezdica .

Umro je u dobi od 68 godina 20. travnja 1992.

22. travnja, nakon nekoliko dana neodgovorenih telefonskih poziva, njegov producent, Dennis Kirkland, popeo se na ljestvama do prozora Hillovog stana na drugom katu i nakon vidjevši tijelo kroz prozor, susjedi su pozivali policiju. Policija je ušla u stan i pronašla Hilla mrtvog -sjedio je u naslonjaču ispred televizora. 

I.Horvath