- Skoro tisuću godina nas HDZ krade. Tko je opljačkao rimske i ilirske naseobine koje smo zatekli u sedmom stoljeću? HDZ!
-Tko je izdao kralja Dmitra Zvonimira za mađarske škude? HDZ!
-Tko je identificirao, locirao i transferirao Zrinske i Frankopane? HDZ!
-Tko je Khuenu Hedervaryu stavljao tople obloge na protjeranu vrit? HDZ!

Ne podnosim ostavku, a ni Karamarka! - mahnito je vrištao Orešković na prolaznike.

U HDZ-u, obrnuta priča. Smirenost, skuliranost, lagani jazz. Dim mirisnih štapića ispunjava prostorije, mladi ljudi digitaliziraju se po baldahinima, a Tomislav Karamarko na velikoj ploči zbraja glasove u Saboru.

- Da da, svi očekujete foru kako ne znam brojati do pet. Ali tko je tu zaista glup, ja koji ne znam brojati do pet ili vi koji ste mi dali glas - retorički je pitao Karamarko dok je kliještima oslobađao tuđi bicikl od lanaca.

Premijeru je dosta svađa oko nebitnih stvari, kao što je izdaja nacionalnih interesa. indecision

- Pozivam Petrova i Karamarka da odstupe, jer njihov loš odnos stopira naše reforme. Kako ja mogu oporaviti ekonomiju ako Petrov cijelo vrijeme trubi o korupciji, krađi i izdaji nacionalnih interesa. Zar vi mislite da je investitorima lako uložiti u zemlju gdje je jedan potpredsjednik vlade opsjednut primanjem mita drugog predsjednika vlade? Budite ozbiljni. Da se u mojoj bivšoj firmi transparentno izglasavalo nepovjerenje kriminalcima, davno bi propali - bio je ljut Orešković.

Premijer se nada kako će ga Petrov i Karamarko poslušati, jer u suprotnom će Petrov morati snositi odgovornost zato jer je izabrao HDZ kao koalicijskog partnera.

- Taj tko dovede lopove na vlast je gori od lopova. Petrov me jako razočarao. Zar je on mislio da ja neću znati kakve mi je to kriminalce podvalio u vladu? Siguran sam da će i građani kazniti Most zbog HDZ-ovog kriminala - poručio je Orešković.

Borna Sor
Izvor:
http://news-bar.hr/vijesti/hrvatska/premijer-oreshkovi-ne-podnosim-ostavku-a-ni-karamarka
http://news-bar.hr/vijesti/politika/oreshkovi-pozivam-petrova-da-odstupi-jer-je-doveo-lopova-karamarka-na-vlast