- Ovo je po nama jedino pravo rješenje za nastali problem - objasnio nam je ministar Lalovac. - S obzirom na to da Švicarcima nikada nije bio nikakav problem vraćati kredite u švicarskim francima logičan je potez da dužnicima olakšamo tako što ćemo ih pretvoriti u Švicarce!

Na žalost, plan se neće moći sprovesti prije ljeta, zbog čega je Vlada i bila prisiljena posegnuti za zamrzavanjem tečaja na period od godinu dana. Namjera Vlade je da plan sprovede u djelo tijekom turističke sezone. Jednostavno rečeno, u Švicarsku će se nakon godišnjeg odmora iz Hrvatske vratiti oko 300.000 ljudi više negoli ih je na godišnji odmor ovdje došlo. Stručnjaci u Vladi uvjereni su da švicarski carinici ovog ljeta neće primijetiti tu malu razliku u brojkama.

U međuvremenu, nakon što se vijest o Vladinom planu proširila u javnosti, počeli su se stvarati redovi ispred šaltera banaka u kojima čekaju građani koji do sada nisu imali kredite uopće ili su imali kredite koji nisu vezani uz tečaj švicarskog franka. Svi oni nadaju se da će im banke izići u susret i odobriti bilo kakav kredit u švicarcima, što bi im pružilo šansu da ovog ljeta budu obuhvaćeni Vladinim planom.

http://www.news-bar.hr (reporter: Marjan Skorić)