Glumica Eva Mendes ozbiljno je ušla u svijet modnog biznisa. Prvo je počela proizvoditi svoju šminku, a potom je na Tjednu mode u New Yorku predstavila prvu liniju odjeće za brend “New York&Company. Da je spoj bio dobar, potvrđuje i podatak da je s istim brendom nedavno lansirala liniju odjeće za proljeće i ljeto 2017. godine. Zanimljivo je da je Eva model u reklamnoj kampanji. Poput prave manekenke, što je na početku svoje showbusiness karijere i bila, ona je u reklamnoj kampanji “uskočila” u čak 100 komada kolekcije koja uključuje i cipele, torbe i nakit, čija je cijena od 47 do 130 dolara.

Eva je prikazala lepršavu i nosivu kolekciju punu ženstvenih haljina i suknji – u skladu s njenim osobnim stilom.

eva kolekcija7

Mama je Evi ideal ljepote i ženstvenosti! yes

Bilo mi je važno da moja proljetna kolekcija uključuje nešto za svakoga zbog čega sada nudimo više stilova, ali i veličine od 32 do 52 – kazala je Eva i dodala da u ovom poduhvatu ima veliku podršku obitelji.

Svaki dizajn prvo su isprobale moje sestre, one su bile “laboratorijski miševi “, a na kraju sam za sve detalje pitala mamu. Zbog nje sam nekoliko puta snižavala cijene, jer je smatrala da su previsoke. Moja mama nikada ne bi kupila jaknu koja košta 70 dolara. Iako smatram da to nije mnogo za lijep kaput. Nekoliko puta me je upozorila da niko neće kupiti te preskupe komade. Uvijek slušam mamin savjet – kaže Eva.

Osim u modi, mama joj je u vrijeme dok je odrastala i stasavala u mladu djevojku, bila i glavna beauty inspiracija. Bila je tip žene koja nikada iz kuće nije izlazila bez ruža i sređene frizure. Moj drugi beauty idol bila je Alyssa Milano. Sa svojom tamnom kosom i italijanskim tenom tako je ličila na mene – kaže Mendes i otkriva kako ne voli lažnu boju tena te se stoga najradije sunča na prirodnom suncu. Sebe ne može zamisliti kao plavu, već jedino, kad je riječ o boji kose, može tolerirati nekoliko tonova svjetliju boju od njene prirodne.

eva kolekcija3

Zanosna glumica, osim svojim izgledom, a sada i izletom u vode modnog biznisa, pažnju medija plijeni i svojim privatnim životom, možda i zbog činjenice što ga drži daleko od reflektora i kamera, pa je medijima i svaka sitnica koju dobiju zanimljiva.

Od 2011. godine je u vezi s glumcem Ryanom Goslingom, s kojim je igrala u filmu “The Place Beyond the Pines”. Par ima dvije kćerke; Esmeraldu Amadu (rođenu u septembru 2014.) i Amadu Lee (rođenu u aprilu 2016.). Gosling je na press konferenciji povodom promocije filma potvrdio da je otac dviju djevojčica, no, nije želio dalje detaljisati o ovoj temi. Tokom preuzimanja Zlatnog globusa ove godine u svom govoru se zahvalio Evi i kćerkama. Koliko su tajnoviti o svom privatnom životu, potvrđuje i podatak da su američki mediji, u jeku informacije o razvodu Angeline Jolie i Brada Pitta, objavili vijest kako su se u tajnosti vjenčali Eva i Gosling. Koliko njeguje uspomenu na svoje bake, potvrđuje i činjenicom da je po njima dala imena svojim kćerkama.

eva kolekcija2

Unos: D. Sterneva kolekcija6

Izvor:
Azramag