Ponekad samo trebate "promijeniti energiju" koja je na neki način vezana za odjeću i ne postoji ništa efikasno kao što je dobro čišćenje ormara -da bi simbolički doživjeli novi početak godine koja je pred nama. Niste sigurni gdje početi? Imamo nekoliko savjeta od ureda za organiziranje ormara The Runwaya, Blairea Rabenhorsta.

Zadržite osnove

Stvari koje želite zadržati u ormaru su osnove, ili "svakodnevni dijelovi koje možete ugraditi u one trendi komade koji se lansiraju tijekom svake sezone", rekao je Rabenhorst HuffPostu.

Kada gledate svoj ormar i raspravljate o tome čega da se riješite, Rabenhorst je predložio da dobro razmišljate što radite kako biste utvrdili koji su dijelovi sadržaja ormara "bitni". Na primjer, traperice, lude majice, tankerice...su sve stvari koje zapravo neće izaći iz mode, kaže Rabenhorst.

Zadržite i dobre majice kratkih rukava koje se mogu nositi ispod haljina ili tankerica. Slojevitost može dodati zanimljivost i dodatnu teksturu bilo kojoj odjeći.

Treba vam i klasična kožna jakna i barem jedan topli kaput.

Kada se radi o cipelama, oni mogu imati prilično dugi rok trajanja, a slično kao odjevni predmeti, mogu se definirati kao klasični ili trendi. Na primjer, vrhunski par crnih štikli je neophodan, ali one satenske, otvorenih prstiju s 2 inčnom platformom vjerojatno su sigurne za bacanje. Cipele imaju sposobnost preobrazbe čak i najjednostavnijih odjeće, pa je lakše opravdati njihovo zadržavanje, po našem skromnom mišljenju. (Osim ako su naravno, oštećene.)

Nakon što odlučite o stvarima koje vrijedi držati, vrijeme je da počnete čišćenje.

Definitivno će vas "napasti" i hiperemotivnost dok ćete gledati predmete i razmišljati: "Oh, kako mi je bilo lijepo u ovoj haljini!" Da, to su bila velika sjećanja, ali niste je nosili 5 godina." Trebam samo pregristi i riješiti se komada koji su izašli iz mode ili ih nisam nosila godinama, i samo zauzimaju prostor. "

Rabenhorst je također podijelio osobno pravilo kada je riječ o čišćenju ormara: "Ako ga ne nosim za godinu dana, moram ga se riješiti."

Ostali dijelovi koje možete likvidirati su stvari koje imate duplikate (osim traperica, jer kao što smo rekli, nikada ih ne možete imati previše). Na primjer, ako u vašem ormaru imate pet bijelih sakoa, zašto ne pokušavate riješiti (barem) jednog ili dva? Vjerujte nam, nećete ih pogriješiti.

Također ne biste trebali zadržati predmete za koje se nadate da će se na kraju vratiti u modu. Neki trendovi (boho, crna haljina) su vječni. Osim toga, kao što to sugerira Rent the Runway, ako u vašem ormaru imate komad koji ste nosili na svaki veliki događaj posljednjih nekoliko godina - vjenčanja, koktele, radne zabave - možda je vrijeme da ga zamijenite nečim drugim!

Konačno, ako držite odjeću u kojoj se ne osjećate dobro kad je nosite, vjerojatno je dobra ideja da je "otpustite". Nošenje odjeće koja zapravo čini da se osjećate jaka i samouvjerena može učiniti veliku razlikukako izgledate, kad ste na putu u teretanu. Trebate se dobro osjećati u svojoj odjeći!

Nakon što odredite koji komadi trebaju držati i koja ćete eliminirati, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti s vašim "krpicama".

Prvo, možete je darovati dobrotvornim organizacijama poput Goodwill ili Army of Salvation, budući da uvijek vole prihvatiti odjeću. Ako se neki dijelovi odjeće koje se riješite previše istrošeni ili oštećeni za darivanje, oni se imogu reciklirati i možda pretvoriti u novi komad odjeće ili se mogu koristiti za izolaciju.

Također možete pokušati mijenjati odjeću s prijateljima. Ako ste željeli dodati neke nove komade u svoj ormar nakon čišćenja dobivate prostor, pa su zamjene sjajan način da pronađete neke nove "dragulje".

Još jedna stvar koju možete učiniti je da se prijavite za uslugu iznajmljivanja odjeće kao što je Rent The Runway. Ovaj mjesec, tvrtka se udružila s Give Back Boxom i pruža pretplatnicima unaprijed plaćene naljepnice za dostavu odjeće u dobrotvorne svrhe.

Na kraju, uvijek postoji mogućnost da nam pošaljete odjeću, pogotovo ako se riješite dizajnerskih predmeta u dobrom stanju koje ne želite samo davati.

Sad kad ste opremljeni sa savjetima, očistite taj ormar!

Julia Brucculieri

https://www.huffingtonpost.com/entry/how-to-clean-out-your-closet_us_5a620cf6e4b0125fd6361a35