Kako bi izbjegli uspone i padove u spavaćoj sobi važno je voditi računa i aktivno razmišljati o seksu. Da. Često čitamo statistike kako ljudi, muškarci i žene, toliko i toliko puta na dan pomisle na seks, no je li to tako svaki dan? Kada se zaredaju teške i naporne situacije na poslu, kada su klinci bolesni, da ne spominjemo šarenilo mogućih negativnih financijskih situacija…seks baš i nije prioritet. Razumljivo. No upravo u takvim situacijama važno je imati na umu kako je seks odličan način da se riješite stresa i povežete sa partnerom. Slijedi niz trikova koje možete primijeniti kako bi podigli svoje i njegovo seksualno raspoloženje.


Pospremajte zajedno. Čini se kako žene uvijek govore o pospremanju, a za to postoji i valjani razlog. Žene bolje funkcioniraju kada imaju stvari pod kontrolom, a to uključuje uredno kućanstvo. Kada su stvari koje su im bitne riješene, žene će se lakše opustiti i biti raspoloženije za seks. Stoga, podijelite zadatke, kako bi imali više vremena i volje posvetiti se jedno drugome.


Vas dvoje u fokusu. Pobrinite se da usprkos prenatrpanom rasporedu i hrpi obaveza svaki dan odvojite nekoliko minuta kako bi razmišljali o partneru. Sjetite se lijepih trenutaka, kao i onih uzbudljivih, moglo bi vam se desiti da vam se spontano razvije želja za seksom. Nemojte ju potiskivati, čak i ako to nije pravo vrijeme, dajte na znanje partneru da ste raspoloženi za rendez-vous u vašem boudoiru kasnije. Želju održavajte misleći na partnera i zabavu koja vas čeka.


Vježbajte. Vježbanje je dobro za zdravlje. Vježbanjem održavamo formu. Nakon vježbanja se osjećamo puno bolje, fizički privlačnije i nismo toliko pod stresom. Odlučite se na zajednički odlazak u teretanu ili jogging po kvartu nekoliko puta tjedno i ne samo što ćete biti zdraviji i izgledati fit, nego ćete biti raspoloženiji poigrati se zajedno i u spavaćoj sobi.


Dugi zagrljaj. Zagrljaji su način razmijenjivanja nježnosti. Kada se sa partnerom grlimo više od 30 sekundi u našem tijelu se ispušta hormon oksitocin, koji potiče osjećaj povjerenja koji imamo u partnera, kao i povezanost i seksualnu želju.


10 minuta. Kada vam seks nije na pameti, a niste preumorni, zašto ne biste jednostavno probali dovesti sebe i partnera u pravo raspoloženje? Odvojite 10 minuta za intimnost, iznenadit ćete se kada vidite kojom će se brzinom želja pojaviti. Čak i ako nije tako, odvojili ste malo vremena za sebe i svog partnera. Zar to nije uvijek poželjno?


Fantazirajte. Fizički poticaji nisu uvijek dovoljni da se aktivira želja za seksom, ono što i o čemu razmišljate itekako ima utjecaja na vaš seksualni život. Ako razmišljate kako vam se ne da, malo je toga što vaš partner može napraviti da vas oraspoloži. Stoga, razmišljajte pozitivno, maštajte i te fantazije podijelite sa partnerom. Sramite se? Pošaljite mu poruku dok je na poslu, to će sigurno uvesti malo intrige u vaš seksualni život.


Vizualni poticaji. Potrudite se oko vizuala i s vremena na vrijeme obucite nešto novo ili drugačije drugačije. Nošenjem seksi rublja osjećat ćete se ugodno, zavodljivo i poželjno, a želja vašeg partnera će se rasplamsati čim vas ugleda.

 

Branka Tot Bešić