U sklopu tog razvojnog projekta Hrvatska elektroprivreda dosad otvorila mrežu od 24 ELEN javne punionica za električne automobile u Hrvatskoj. Od toga je pet ultra brzih (AC/DC) punionica u Koprivnici i jednu ELEN stanicu s solarnim nadstrešnicama i ultra brzom punionicom u Zagrebu te 18 brzih AC punionica (po jednu u Vukovaru, Krapini, Opatiji, Labinu, Križevcima, Slavonskom Brodu i Jastrebarskom, Metkoviću i Vodicama  tri u Varaždinu te četiri u Osijeku).

Trenutno su u fazi probnog rada ELEN punionice u Umagu i Bujama, dok se istovremeno priprema izgradnja novih punionica u više gradova diljem Hrvatske, poput Kutine, Vinkovaca, Opuzena, Ludbrega, Zaboka, Zadra i Solina. HEP investira u mrežu javnih punionica u skladu s Direktivom 2014/94/EU Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva, a broj ELEN javnih punionica (izgrađenih, u izgradnji i u pripremi) s obzirom na broj registriranih električnih vozila u Hrvatskoj i onih koji posjete Lijepu Našu za sada je optimalan.

Napominjemo kako je punjenje na HEP-ovim ELEN punionicama besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu, koja se može zatražiti putem web stranice elen.hep.hr. HEP je do sada vlasnicima električnih vozila u Hrvatskoj odobrio oko 90 RFID identifikacijskih kartica. Kako bi upotpunio mrežu ELEN punionica u gradovima, HEP planira uspostaviti i mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica, primjerice, duž benzinskih postaja i odmorišta na autocestama, na kojima bi bili instalirani DC punjači.

Navedeni projekt HEP planira provesti u narednim godinama sufinanciranjem iz fondova Europske unije.