Specijalna bolnica Sv. Katarina ovime je ušla u 110 finalista, izabranih između 33,000 poslovnih subjekata koliko ih je bilo uključeno u ovo prestižno natjecanje. Hrvatska bolnica je kao finalist nagrade izabrana od strane nezavisnih sudaca, na osnovu svojih temeljnih vrijednosti u inovaciji, etičnosti i poslovnom uspjehu.

Europska poslovna nagrada osnovana je kao podrška razvoju jače i uspješnije poslovne zajednice širom Europe. Adrian Tripp, izvršni direktor Europske poslovne nagrade, ističe kako je: ‘’ Preživjeti u današnjoj ekonomskoj klimi je teško i zato su prosperitet, inovativnost i rast koje su ostvarili dosadašnji dobitnici ali i svi laureati Ruban D’Honneur nagrade uistinu izvanredni. Europa treba više ovakvih poduzeća. Svaka čast svima koji sudjeluju u ovoj nagradi.’’

Elitni panel sudaca koji uključuje vodeće poslovnjake, intelektualce, stručnjake u svom području i političke lidere zadužen je za proces odabira. Suci su razvrstani u određene kategorije, dolaze iz različitih zemalja te su dobro upoznati s kulturalnim aspektima zemalja finalistica. Suci su potpuno neovisni te nemaju nikakve osobne ili financijske koristi od sudjelovanja osim iskustva iz prve ruke o uspješnim pričama finalista te prilike da utječu na, potiču i promiču najviše standarde poslovanja.

Svoju podršku kao suci  ove su godine pružili: Karel de Gucht (bivši povjerenik za trgovinu EU), Yves Leterme (bivši premijer Belgije), Jose Aznar (bivši premijer Španjolske), Arnold Rüütel (bivši premijer Estonije), Emil Constantinescu (bivšo predsjednik Rumunjske), Petar Stoyanov (bivši predsjednik Bugarske), Isidoro Unda (izvršni direktor Atradiusa), Peter Brabeck-Lethmathe (bivši izvršni direktor Nestléa) te Gilbert Ghostine (generalni direktor za Diageo Continental Europe).

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina u Zaboku europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom. Bolnica je članica prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World, nastavna je baza Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci i u njoj se educiraju studenti medicinskih fakulteta kao i sveučilišnih studija sestrinstva iz Hrvatske i inozemstva.

U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina, proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj. Također, u ocjenjivanju najboljih brendova u Hrvatskoj Sv. Katarina je u kategoriji medicina ostvarila status Superbrands u 2016. godini.

Laureati Europske poslovne nagrade, koja se dodjeljuje u 11 kategorija, bit će objavljeni na velikoj Gala večeri koja se  4. svibnja održava u Dubrovniku.

Za više informacija o Europskoj poslovnoj nagradi posjetite www.businessaeardseurope.com .