Navedene brošure sadrže kronološki poredane i objašnjene korake koje budući vlasnici obrta ili tvrtke moraju proći kako bi pokrenuli vlastiti posao, odnosno postali poduzetnici. Prema reakcijama korisnika Tilio.hr servisa najčitaniji sadržaji na portalu su kolekcija Pitanja i odgovora budućih poduzetnika te rubrika Savjeti koja se bavi temama vezanim uz procedure otvaranja tvrtke, pribavljanje poslovnog prostora, potpore za samozapošljavanje, inicijalnih troškova otvaranja tvrtke – da nabrojimo samo neke. 

Dodatnu vrijednost projekta predstavlja individualni pristup u besplatnoj, brzoj i modernoj podršci, odnosno savjetovanju korisnika, a koje je, na žalost, gotovo nemoguće dobiti od strane državnih tijela nadležnih za pitanja s kojima se susreću svi u fazi otvaranja tvrtke ili obrta.

„Vodič za pokretanje novog posla“ je zamišljen kako bi budućim poduzetnicima olakšao proceduru pokretanja vlastitog posla, a najveću prednost predstavlja detaljan uvid u potrebnu dokumentaciju, vremenske rokove i okvirne iznose inicijalnih troškova za otvaranje tvrtke, odnosno obrta.

Savjetodavni tim iz agencije Virtualna Tvornica svima zainteresiranima stoji na raspolaganju kao izvor besplatnih savjeta i informacija vezanih uz odluku "tvrtka ili obrt?", a svojim iskustvom i specifičnim znanjima mogu pomoći novim poduzetnicima da postave optimalne temelje za buduće poslovanje, iskoriste državne potpore i nove tehnologije kako bi se fokusirali se na razvoj poslovanja – a sve to uz manje zamaranja birokracijom i ostalim preprekama.