Zvuk limeno puhačkih instrumenata tradicionalno je vezan uz Božić, simbolički uz objavu božićne vijesti i radosti, a fanfarni zvuk koji dolazi iz visine balkona doprinosi tome dojmu. Usto viši položaj izvođača omogućuje da ih bolje vide svi slušatelji, ali i da privuče one iz daljine koji tako lakše mogu vidjeti zbivanje. Samim time što se koncerti održavaju na nestandardnoj poziciji privlači znatiželjnike i proširuje publiku te stvara zanimljivost u ukupnoj ponudi Grada i Adventa u Zagrebu.

Ansambl Ad Gloriam brass čine  šestorica limenih puhača – članova Orkestra Opere HNK u Zagrebu. Oni će četiri nedjelje u prosincu održavati koncerte na dva poznata zagrebačka  balkona, na starome drvenom balkonu u Tkalčićevoj 33 (6. i 20. prosinca u 19 sati) i na balkonu HNK u Zagrebu (13. i 27. prosinca u 19 sati).

Šestorica limenih puhača koji kažu da izvode sve od trubadura do Jamesa Bonda. Članovi sastava ujedno su i članovi orkestra Opere HNK u Zagrebu, Simfonijskog orkestra HRT i Zagrebačke filharmonije, a zajedno nastupaju od 1993. Njihov repertoar čine djela europskih i hrvatskih majstora renesanse i baroka te djela suvremenih hrvatskih autora, a program koncerata čine obrade  najpoznatijih opernih uvertira, tradicionalne božićne pjesme, popularne filmske i latino melodije, valceri, polke….

Prigodnim i zanimljivim glazbenim programom Ansambl Ad Gloriam brass pruža svojim sugrađanima i njihovim gostima mogućnost uživanja u jedinstvenome glazbenom  doživljaju na koji ste svi pozvani. Zaista je prekrasno!!!