Bezbroj riječi kojima smo svakodnevno kontaminirani djeluju uvredljivo za zdrav razum i imate dojam da vas farba jedan uvježbani tim lažova na krupno i na sitno, jedva ostavljajući po neku rupicu kroz koju bi se istina mogla provući. Na sve što biste im zamjerili, imaju odgovore, čak i za ono što vidite vlastitim očima da nije tako. Samo su im Hrvatska i građani na srcu, za fotelje ne mare, ništa za sebe neće, skromni i radišni. Moral je njihov brend. Na toj "moralnoj čistoći" uzeli su sve institucije da u njihovo svijetlo ime i pod njihovom komandom rade. Zbog svega navedenog, biti akter glavnog grada Hrvatske i ponositi svime što je učinjeno, da on bude poprište razmjene dobre energije je ravno čudu nad čudima.

Ipak se može

Netom okončan, Festival svjetla je jedan u nizu projekata Turističke zajednice Zagreba, koji je izmamio na ulice grada, mnoge obitelji i parove, koje deset puta prevrnu kunu, prije nego što je potroše. Turisti (koji čine sve značajniji dio prihoda grada) ne kriju oduševljenje svime što im Zagreb nudi i mora se priznati da i mi kojima srce zaigra kad se vraćamo s putovanja u svoj grad (i u sebi pjevamo "Vraćaaaam seee Zagreeebe teeebiii...") puni ponosa prošećemo centrom grada, osječajući da kročimo ulicama europske metropole.

Naravno čuju se i drugačija mišljenja; poput -koliko se vrtića moglo sagraditi tim novcem koji se troši na manifestacije no to može zaključiti samo netko neuk tko ne razumije  da nam se sav novac uložen u brendiranje Zagreba -višestruko vrati.

Svaka čast Turističkoj zajednici Zagreba! Oldtajmeri, coprnice, Kravat pukovnija, stari zanati, Dvorišta, Advent, klizalište, promenada i savršeni koncerti na Zrinjevcu, fantastične izložbe, kino pod vedrim nebom, piknici...i sada Festival svjetla... Fenomenalna organizacija, sve čisto i uredno, ljudi sretni i nasmijani... Stvarno možemo biti ponosni na obilje događanja koja šalju možda ponešto "isfriziranu" sliku o našoj realnosti u svijet, ali u tome i je poanta, zar ne?

Obečavajuće je znati da netko unutar sustava, predano i kvalitetno radi svoj posao, postavljajući si visoke ciljeve i ne pokazujući namjeru da se zaustavljaju, dok tamo ne stignu. Braaaaaavooo!!!

A.D.Brkić